Надал: Трябва да играя най-добрия си тенис, за да имам шанс срещу Тийм

от в 10:28 на 16.11.2020
Анисия Стоева

Преди година Рафаел Надал постигна две оспорвани победи в груповите фази на АТР  Finals, претърпявайки тежка загуба в началния си сблъсък срещу Александър Зверев, която му струва скъпо. Състезавайки се за първи път след поредното поражение на закрито от германеца в Париж, Надал започна отлично в Лондон, побеждавайки Андрей Рубльов с 6:3, 6:4 след 77 минути игра. Във втория си мач във вторник Рафа ще се изправи срещу шампиона от US Open- Доминик Тийм, който развенча Стефанос Циципас в три сета, за да се присъедини към Надал на върха в класирането.

Досега Рафа и Доминик са се срещали 14 пъти, като испанецът е спечелил девет от двубоите им. Австриецът е един от малкото играчи с четири победи над Рафа на клей. Надал е наясно, че трябва да играе на най-високото си ниво, за да има шанс срещу победителя от Откритото първенство на Щатите, особено на закрит корт, където Доминик почти спечели титлата преди година.

Всичко работеше отлично за Рафа срещу Андрей, губейки само 12 точки в десет сервисни гейма и не позволявайки никакви шансове за пробив. Натискът беше от другата страна на корта, а Рубльов - водещият играч в Тура с 40 победи и пет титли - не можеше да се справи с това темпо, допускайки брейк във всеки сет, за да изведе Надал на върха. Испанецът имаше 16 печеливши удари и 11 непредизвикани грешки, оставяйки дебютанта с 19:23 в същата статистика- твърде много, за да предизвика 20-кратния рекордьор.

,,Доминик подобрява играта си всяка година и заслужава всички успехи, тъй като е невероятно трудолюбив. Ще бъде голямо предизвикателство да се изправя срещу него. Трябва да се опитам да играя на най-високото си ниво; в противен случай ще бъде невъзможно да го победя. Не можем да говорим за него като специалист по клей, след като стигна до финала на Откритото първенство на Австралия и спечели титлите в Индиън Уелс и US Open. Доминик е фантастичен играч на всяка повърхност “- каза Рафаел Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Трябва да играя най-добрия си тенис, за да имам шанс срещу Тийм Анисия Стоева
Теми:  
доминик тийм | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook