Най-голямата глоба на турнира или как една чанта се оказа пагубна за Опелка

от в 13:36 на 05.09.2021
Мирела Николова

Тенисът, както всичко останало, не е лишен от куриозни ситуации, последната от които е свързана със световния №24 Райли Опелка и чантата, с която той се появи на корта за двубоя си от втори кръг на Откритото първенство на САЩ. Американецът е получил глоба от 10 хиляди долара от Американската тенис асоциация, тъй като на въпросната чанта е имало лого, чиито размери са били по-големи от допустимите четири квадратни инча (25,8 кв. см). 

За това съобщи самият Опелка, който публикува снимка в профила си в Туитър, придружена с шеговит текст: "Изглежда, че US Open имат проблеми с продажбата на билети тази година. Получих глоба от 10 000 долара заради розова чанта".

"Подобно нещо е смешно", добави още финалистът от Мастърса в Торонто. "10 000 долара за розова чанта? Стига, това е несериозно. Съдията на стола ми каза, че е трябвало да внимавам повече за размерите на логото. Ние изработихме тази чанта специално за US Open. Премерихме логото и бе планувано да е по-малко. Явно е станала някаква грешка при производството заради различните мерни единици в Европа и в Америка. Главният арбитър ме предупреди, че е твърде голямо и ми каза да покрия част от него, а впоследствие получих и финансова глоба.

Моята професия не се изразява в това да измервам лого, а да печеля мачове. Не искам да давам конкретни примери и да посочвам имена, но е имало тенисисти, на които им се е разминавало за далеч по-лоши неща с доста по-малки глоби. Самият аз мога да се дам за пример, тъй като съм чупил ракета с коляно, но не бях наказан с нито един долар. Излизам с розова чанта и ме глобяват 10 000 долара? Това е смешно", заяви Опелка, който вече е част от осминафиналната фаза на надпреварата, като по този начин си заработи 265 000 долара от наградния фонд.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-голямата глоба на турнира или как една чанта се оказа пагубна за Опелка Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | любопитно | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook