"Не е забавно да се играе до 1 през нощта": Швьонтек с критики към организаторите в Мадрид

от в 20:41 на 07.05.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек не можа да завоюва втория си пореден трофей на червени кортове, след като допусна своето първо поражение на тази настилка през сезона. Полякинята спечели титлата в Щутгарт, надигравайки Арина Сабаленка във финала, но ролите се обърнаха в Мадрид и световната номер две се поздрави с титлата в испанската столица. Впоследствие Швьонтек отдаде заслуженото на своята опонентката по време на церемонията на награждаването, като същевременно не пропусна да изкаже критики към организаторите, защото четири от нейните двубои бяха поставени във вечерната сесия и немалка част от тях завършиха след полунощ местно време:

"Здравейте, хора! Съжалявам, че няма да говоря на испански, но нямам нужното езиково ниво. Знам, че не ви е приятно да го чуете. Поздравления, Арина! Винаги играеш тенис с изключително висок интензитет и напълно заслужаваш спечелването на тази титла. Досега и двете имаме страхотен сезон, така че се надявам да изиграем още множество финали помежду си.

Бих искала да благодаря на своя щаб за прекрасните изминали дни в Мадрид. Невероятно е да играя толкова солиден тенис, след като тепърва се завръщам от контузия и основната заслуга е именно тяхна. Също така съм благодарна на семейството си, както и на всички фенове, пред които беше истинско удоволствие да се играе, макар че не е никак забавно да си на корта до 1 часа през нощта.

Все пак съм щастлива, че успях да премина успешно през това изпитание и да оцелея до финала. Благодаря ви за подкрепата и енергия, с която ме зареждахте. За мен означава наистина много" - завърши речта си световната номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Не е забавно да се играе до 1 през нощта": Швьонтек с критики към организаторите в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ига швьонтек | интервюта | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook