Не толкова бързо: Сабаленка обърка правилата и отпразнува предварително победата си (видео)

от в 08:44 на 08.09.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка осъществи немислим обрат срещу Мадисън Кийс в полуфиналите на US Open и така развали празника за публиката в Ню Йорк, която се раздели с мечтата да наблюдава изцяло американски финал, след като преди това Коко Гоф си беше гарантирала място в сблъсъка за трофея.

Световната номер две изгуби откриващия сет на нула, а след това Кийс сервираше за победата във втората част, но беларуската тенисистка изравни общия резултат и дори навакса пробив пасив в решителния сет, за да триумфира след решителен тайбрек до 10 точки.

Любопитното е, че Сабаленка отпразнува своя успех, още когато поведе със 7:3 точки, забравяйки напълно за въведеното от миналата година правила, което наложи да се играе супер тайбрек при 6:6 гейма във финалните сетове на всяка една надпревара от Шлема.

Така щабът на втората поставена трябваше бързо да са намеси и да я разочарова с новината, че все още не е спечелила срещата, но все пак шампионката от Аустрелиън Оупън не допусна този гаф да окаже някакво влияние върху нейното представяне и в крайна сметка избегна куриозната възможност да се е зарадвала напразно, триумфирайки с 10:5 точки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Не толкова бързо: Сабаленка обърка правилата и отпразнува предварително победата си (видео) Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook