Невероятна Наоми Осака отстрани Уилямс в два сета и е на финал в Австралия

от в 08:00 на 18.02.2021
Валери Андреев

Наоми Осака беше повече от впечатляваща на корта днес и след 6:3 6:4 успя да премине през предизвикателството Серина Уилямс и се класира за финала в Австралия. Японката показа много добра и постоянна игра и заслужено триумфира в мача, което ѝ гарантира двубой срещу Дженифър Брейди, с който ще се определи и шампионката на Australian Open 2021.

Големият залог в двубоя донесе не малко напрежение у двете, ала в хода на мача Осака успя по-добре да се справи с това и въпреки че по-бавно навлезе в двубоя, тя намери ритъма си и диктува темпото по време на срещата. Впечатляващо бе колко добре сервираше Наоми за разлика от Серина, а това бе ключово за отиграванията от ретур на японката, а освен това и устойчивостта в дългите разигравания ѝ даде допълнителна доза увереност.

Срещата стартира добре за Серина, която съумя да поведе с 2:0, ала намерила комфорта си на корта и започваща все по-убедително да диктува ситуацията в мача, Наоми бързо се завърна в мача и по този начин започна да диктува по перфектен начин играта. Така, отпускайки едва един гейм до края на сета, японката заслужено триумфира и поведе в отделните части. През втория сет Уилямс беше тази, която успя да навакса брейк пасив, ала това не и помогна и тя отново допусна пробив, който в крайна сметка се оказа решаващ за изхода на сета и двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятна Наоми Осака отстрани Уилямс в два сета и е на финал в Австралия Валери Андреев
Теми:  
наоми осака | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook