Нов провал за Оже-Алиасим: Световният №99 го изхвърли още на старта във Вашингтон

от в 04:38 на 03.08.2023
Мартин Петков

Проблемите за Феликс Оже-Алиасим, който доскоро страдаше от контузия, продължават с пълна сила и на американска земя. Канадецът, който бе трети поставен в схемата на АТР 500 турнира във Вашингтон, претърпя поредното си сериозно разочарование напоследък и записа шеста загуба в последните си седем мача, след като Йосуке Ватануки го елиминира в същинска битка, продължила 2 часа и 24 минути - 7:6(10) 7:6(3). По този начин световният номер 12 ще трябва да преглътне нов огромен провал, докато японецът за първи път в кариерата си се поздравява с последователни победи на ниво АТР и на осминафиналите в надпреварата му предстои да срещне Уго Юмбер.

Откриващата част на двубоя ни предложи едва два колебливи гейма от страна на двамата отлично сервиращи състезатели и докато Оже отрази едва един брейкбол, то световният номер 99 оцеля на собствено подаване от ситуация 0:40, за да бъдем отведени в крайна сметка до напълно закономерен тайбрек, най-вече с оглед видяното дотук. В него грешките от ракетата на третия поставен зачестиха значително, което доведе до цели три сетбола преди Ватануки, ала ръката на аутсайдера трепваше именно в тези мигове и не след дълго резултатът се обърна в полза на фаворита, който поведе с 9:8 точки. Именно при това статукво обаче Алиасим пропусна възможността да нанесе печелившо отиграване, което вдъхнови японеца за нови подвизи на корта и той отново взе инициативата в разиграванията, като в този случай не допусна повече да я изпусне и отмъкна крайно драматичния дебютен сет в срещата.

Втората част пък ни предостави наглед изменена картина на корта, като водещата роля в двубоя до голяма степен изцяло беше заета от световния номер 99, който впечатляваше с умението си да пласира уинъри, като дори на два пъти разполагаше с шанс да пробие своя колега, но до такъв развой на събитията не се стигна и ни предстоеше да наблюдаваме нов дълъг гейм. За разлика от по-рано в хода на мача, то третият поставен установи известен контрол върху случващото се и поведе с минипробив, ала поставен в губещата позиция, Ватануки ни направи свидетели на две изключителни точки, продиктувани от отличната му игра в защитен план, които се превърнаха в основополагащи за неговия обрат в тайбрека и той спечели последните шест точки за мача, за да узакони най-голямата победа спрямо ранкинга на съперника в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов провал за Оже-Алиасим: Световният №99 го изхвърли още на старта във Вашингтон Мартин Петков
Теми:  
atp | вашингтон | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook