Нов шампионски обрат! Григор Димитров отново е сред осемте най-добри

от в 10:35 на 23.01.2017
Искрен Минчев

Григор Димитров постигна деветата си поредна победа от началото на 2017-а година и си осигури място в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия за втори път в кариерата си. Той реализира нов обрат в турнира и надигра №117 в ранглистата Денис Истомин след 2:6, 7:6(2), 6:2, 6:1 за малко над два часа игра.

Така в следващата фаза той ще играе с №11 в схемата Давид Гофен в сряда. Белгиецът изненада Доминик Тийм с 5:7, 7:6, 6:2, 6:2. Дотук Гришо има един мач на ниво АТР с Гофен и то на US Open. През 2014 година той спечели с 0:6, 6:3, 6:4, 6:1. През 2010-а Гришо на три пъти е побеждавал Гофен и в турнири на ITF.

За Димитров това ще бъде второ участие сред осемте най-добри в първото за годината състезание от Големия шлем. През 2014-а той бе спрян в тази фаза от тогавашния №1 Рафаел Надал в четиричасова битка.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СНИМКИ!



Двубоят започна с по два равностойни гейма до 2:2. Малко след това Истомин спечели подаването си за 3:2 и поведе 40:0 в гейма на българина. Гришо спаси първите две точки за пробив в мача, но при третата допусна лека грешка от удобна позиция. В крайна сметка играещият за Узбекистан състезател направи серия от четири поредни гейма за 6:2 след само 26 минути на корта. И то при все, че Гришо пласира 81% първи сервис. Общо Димитров направи 11 непредизвикани грешки, а съперникът му само три.

След почивката Гришо започна лошо и в първия си сервис гейм изостана 15:40 срещу агресивния Истомин. След това той намери два добри първи начални удара и успя да се измъкне в критичния момент.

Григор дочака първите си две точки за пробив в мача едва при 5:5. Истомин обаче отговори с поредните си асове и си осигури тайбрек. В него българският №1 се откъсна бързо в резултата с 4:1 и два мини пробива благодарение на първите по-неуверени действия в мача на опонента му. В крайна сметка той затвори втората част със 7:2 точки. Веднага след това Истомин повика физиотерапевт заради проблем в бедрото.

В третия сет Григор спечели 12 от първите 13 разигравания и поведе 3:0. До края той тотално доминираше срещу Истомин, който демонстрираше, че не се чувства на 100%. Той се наложи за 38 минути с 6:2 с 11 печеливши удари при само три на съперника му.

Протоколен бе и четвъртият сет, когато Димитров също поведе 3:0 и бе въпрос на време да приключи битката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов шампионски обрат! Григор Димитров отново е сред осемте най-добри Искрен Минчев
Теми:  
australian open | григор димитров | денис истомин | открито първенство на австралия | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook