Нов скандал с участието на Циципас: Обвини съдиите в пристрастие, намеси и Алкарас

от в 16:15 на 08.05.2022
Мирела Николова

Името на Стефанос Циципас изключително често бива замесено в скандали със съдиите, след като гъркът почти във всеки свой мач получава предупреждение за треньорска намеса. Полуфиналният му сблъсък с Александър Зверев в Мадрид не направи изключение, тъй като световният №5 бе наказан заради т.нар. коучинг от баща си Апостолос, който твърди, че не е давал наставления, а просто е изразявал подкрепа към своя син.

В последвалия разговор със съдията балканецът отправи обвинение към главния арбитър, че е пристрастен, припомняйки му момент от двубоя си срещу Карлос Алкарас в Барселона, когато младият испанец е уличен в същото нещо, но не бива предупреден.

"Ти се готвеше за изпълнение на сервис и точно тогава треньорът ти каза нещо. Случи се, след като аплодисментите вече бяха утихнали, така че мога да го отчета като коучинг. Правилата забраняват треньорската намеса, затова бях длъжен да ти дам предупреждение", обясни реферът. 

"В Барселона, след като тогавашният ми съперник направи същото, говорих със съдията Седрик Мурие и той ми съобщи, че това не се счита за коучинг. Нашите правила са еднакви за всички. Останалите тенисисти също трябва да получават предупреждения в такива случаи. Нали се досещаш кого имам предвид?", отвърна на свой ред Циципас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов скандал с участието на Циципас: Обвини съдиите в пристрастие, намеси и Алкарас Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | мадрид | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook