Ново 5-звездно представяне: Сабаленка срази шампионка от Шлема и ще търси реванш срещу Гоф!

от в 13:08 на 23.01.2024
Мартин Вичев

Световната номер 2 Арина Сабаленка продължава защитата на титлата си, като днес тя изнесе нова тенис лекция на деветата поставена в схемата Барбора Крейчикова в мач от четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Мачът продължи 1 час и 11 минути - 6:2 6:3 . Беларуската нямаше кой знае какви затруднения в хода на мача, като от началото до края наложи доминиращия си стил на игра и стигна до крайната победа. Актуалната шампионка от Аустрелиън Оупън ще срещне на полуфиналите Коко Гоф, като ще търси реванш за загубата си от нея на финала на Окритото първенство на САЩ.

Началото на мача започна с рутинни първи геймове за сервиращите тенисистки. Сабаленка обаче търсеше да поеме инициативата и успя, като направи първа пробив за 2:1. След това, тя го затвърди безпроблемно, като даже и проби за втори път чехкинята и си осигури комфортна преднина от 4:1 гейма. Когато беларуската сервираше, за да поведе с 5:1, Крейчикова вдигна оборотите си на игра и върна единия от двата брейка. Въпреки това, световната номер 2 направи нов пробив за 5:2 след грешки от ракетата на чехкинята и се доближи максимално до успеха в първия сет. Впоследствие, Сабаленка затвори първата част на собствено подаване лесно след 33 минути игра - 6:2.

Набралата скорост беларуска, продължи тендецията и през втория сет, като при 1:1, "открадна" сервиса на Крейчикова, за да поведе със сет и пробив аванс. Световната номер две налагаше все по-осезаемо доминацията си и направи още един брейк, с който поведе с 4:1 и крайната победа изглеждаше все по-близо. По подобие на първия сет обаче, при същия резултат, чехкинята върна единия от двата брейка и намали изоставането си. В крайна сметка обаче, при 5:3, Сабаленка направи пробив, с който затвори мача и подпечата класирането си на полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново 5-звездно представяне: Сабаленка срази шампионка от Шлема и ще търси реванш срещу Гоф! Мартин Вичев
Теми:  
Арина Сабаленка | барбора крейчикова

Коментари





Следвайте ни в Facebook