Ново приятелство: Радукану изрази подкрепа към Кирьос, след това бе разкритикувана

от в 14:41 на 07.07.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос успява да оправдае високите очаквания към себе си на тазгодишния Уимбълдън, след като през вчерашния ден се класира за полуфиналната фаза на надпреварата след победа в последователни сетове над Кристиан Гарин. Това ще бъде дебютна поява в подобен етап от "мейджър" турнир за 27-годишния австралиец, като сред първите, които споделиха радостта си от неговия успех, бе младата звезда на британския тенис Ема Радукану. 

Минути след края на двубоя тя изрази подкрепата си към Кирьос, публикувайки в своя Twitter инициалите "NK", придружени от емотикон, изобразяващ магическа пръчка. Веднага след това заваляха остри критики към тийнейджърката от нейни почитатели, които заявяват, че са крайно разочаровани от това, че тяхната фаворитка подкрепя човек, който е обвинен в домашно насилие и постоянно отблъсква тенис феновете с поведението си на корта.

Именно Ник бе един от хората, които се застъпиха публично за младата британка, когато тя биваше критикувана от множество специалисти за слабите си резултати, след като бе спечелила титлата на US Open през миналата година. Според австралиеца точно тази негова подкрепа е била причина за позитивното отношение на Радукану към него.

"Тя със сигурност ще бъде една от най-значимите тенисистки в WTA Тура дълго време. Тя спечели първия си трофей от Шлема само на 19 години и е способна да го направи отново. Радвам се, че имам подкрепа от хора като нея. Страхотно е, че играта ми ѝ доставя удоволствие. Аз също се наслаждавам, наблюдавайки нейните мачове", добави още Кирьос на пресконференцията си след класирането си за полуфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново приятелство: Радукану изрази подкрепа към Кирьос, след това бе разкритикувана Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | ема радукану | любопитно | Ник Кирьос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook