Ново разочарование: Мъри взе само 4 гейма срещу шампиона от ИУ на старта в Монреал

от в 02:13 на 10.08.2022
Мирела Николова

Анди Мъри сякаш бе успял да намери отново ритъма в играта си по време на сезона на трева, но ситуацията за него не изглежда толкова розова в момента, ако съдим по резултатите му през последните няколко седмици. След като на надпреварата във Вашингтон британецът допусна поражение още на старта, днес той инкасира разочароваща загуба и в откриващия си двубой на Мастърса в Монреал. Негов съперник бе световният №13 Тейлър Фриц, който се нуждаеше под 90 минути игра, за да елиминира бившия водач в ранглистата след убедителното 6:1 6:3 и да си осигури място във втория етап, където му предстои да срещне своя сънародник Франсис Тиафо.

Сблъсъкът стартира обещаващо, тъй като още дебютното подаване на британеца предложи сериозна доза интрига, защото геймът премина през цели 7 равенства, преди Фриц да материализира петата си възможност за пробив. Американецът демонстрираше забележително ниво на начален удар и същевременно не пропускаше възможност да се възползва от колебливия втори сервис на противника, за да наложи волята си. Десетият поставен бе отчетливо по-инициативният от двамата състезатели и агресивният му подход не след дълго се отплати, извеждайки го до втори брейк и скоропостижен успех в частта.

Трикратният носител на трофеи от Големия шлем стабилизира представянето си в началото на втория сет и съумя да опази паритета в резултата до 3:3. Това обаче далеч не бе достатъчно срещу отлично играещия Фриц, който с всяка следваща минута все повече изостряше играта си и не пропускаше да накаже всяка по-плитка топка на Мъри с неспасяем уинър. Така той си възвърна контрола върху събитията и влизайки в серия от четири поредни спечелени гейма, се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново разочарование: Мъри взе само 4 гейма срещу шампиона от ИУ на старта в Монреал Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | монреал | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook