Обратно в играта: Осака изпита известни затруднения, но се завърна победоносно на корта

от в 05:04 на 01.01.2024
Мартин Вичев

Наоми Осака се завърна с победа на корта, побеждавайки в последователни сетове на WTA-500 турнира в Бризбейн германката Тамара Корпач за час и 47 минути игра - 6:3 7:6(9). Бившата номер едно в света не бе играла официален мач от 15 месеца, защото роди първата си дъщеря Шай, но днес показа, че все още има място сред най-добрите в света и може да се съревновава с тях.

Бившата номер едно в ранглистата при жените още от началните минути наложи агресивния си стил на игра и реализира пробив на нула, след което нямаше проблеми да го затвърди и да си осигури преднина от 2:0 гейма. Впоследствие, Корпач се съвзе от шока и стабилизира подаването си, като печелеше геймовете си, но в подаванията на Осака, трудно намираше отговор на напористите и удари. При 4:2, надмощието на японката започна да става все по-осезаемо и тя имаше нов шанс за пробив, ала германката устоя на напрежението и се спаси поне за момента, печелейки така важният и труден седми гейм. Въпреки това, 4-кратната шампионка от Шлема бе решена да пробие за втори път и си осигури нови два шанса при 5:3, като този път не срещна проблеми и от втория път материализира възможността, с което подпечата първата част на сметката си след 37 минути игра - 6:3. 

Вторият сет започна по изненаднащ начин, тъй като Корпач проби първа още в откриващия гейм на частта. Осака не се трогна особено от това и в следващия гейм си осигури 2 шанса за рибрейк, който успя да реализира от първия опит. В последвалите мигове, сякаш силите се изравниха и двете състезателки печелеха подаванията си без особено голямо напрежение, като бившата номер едно опитваше мощни удари от форхенд и бекхенд, но често допускаше непредизвикани грешки. При 4:3, Осака вдигна темпото на игра и достигна до три шанса за пробив, като първите две възможности бяха пропилени след неточности, но при третата прошка нямаше и Осака беше на един гейм разстояние от победата. Когато обаче изглеждаше, че японката ще се поздрави с първа победа, сервирайки за мача, Корпач изненадващо достигна до шансове за връщане на пробива след непредизвикани грешки от ракетата на азиатката, като не почака втора покана и още при първата възможност направи рибрейк, връщайки се в играта. До края на сета, повече пробиви нямаше и това ни доведе до логичен завършек, а именно тайбрек. В дългият 13-ти гейм, двете тенисистки демонстрираха слаба игра на подаване, като почти всяка точка беше минипробив.При 6-5, германката дори спаси и мачбол. Битката за сета беше жестока и двете състезателки отказваха да се предадат. При 9-9, Осака реализира нов пробив, който този път си оказа решаващ и впоследствие японката успя да затвори мача, поздравявайки се с първа победа от 15 месеца насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно в играта: Осака изпита известни затруднения, но се завърна победоносно на корта Мартин Вичев
Теми:  
бризбейн | наоми осака | тамара корпач

Коментари





Следвайте ни в Facebook