От ATP обявиха петимата доминатори в тура за последното десетилетие

от в 04:00 на 17.12.2019
Калоян Пламенов

Поредното десетилетие нa ATP тура идва и си отива с точки, мачове, турнири и моменти, които ще останат завинаги фиксирани в спомените на феновете по целия свят за години напред.

Навлизайки бавно към 2020 година Роджър Федерер и Рафаел Надал вече здраво затвърдиха статута си на двама от най-добрите играчи в историята на този спорт, като в това число разбира се слагаме и последното десетилетие.

Те бяха обявени за двама от петимата най-добри играчи за новия век от ATP.

Освен Матадора и Маестрото петицата от най-добри играчи за последното десетилетие се допълва още от Новак Джокович, Стан Вавринка и Анди Мъри. Именно тези петимата са и доминиращата сила на мъжкия тенис в периода между 2010 година и края на 2019 година.

Тези петимата са спечелили внушителната бройка от 198 трофея на ниво ATP през последните десет години, включително и 39 от 40 трофея от "Шлема", като единственият тенисист извън тази петица, който печели "Шлем" за последната декада е Марин Чилич, който грабна US Open през 2014 година.

Квинтетът спечели също 72 от 90-те "Мастърс" турнира през последното десетилетие и триумфира седем пъти от десетте издания на финалния турнир на ATP.

Освен това четирима от петимата бяха лидери в мъжкия тенис съответно по седмици - Джокович (275), Надал (160), Федерер (45) и Мъри (41), като статистиката е за последната декада. 

Всеки път, когато тези петимата се състезаваха, винаги погледите бяха насочени само и единствено върху тях, а всеки път, когато се изправяха един срещу друг на корта, очакванията бяха за голямо зрелище. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От ATP обявиха петимата доминатори в тура за последното десетилетие Калоян Пламенов
Теми:  
анди мъри | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook