Откровеният Алкарас: Не издържах на напрежението за пръв път досега в кариерата си

от в 14:45 на 11.08.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас е голямата сензация на настоящия сезон и всички специалисти са обединени около мнението, че тийнейджърът ще се превърне съвсем скоро в най-добрия тенисист в света и ще спечели двуцифрен брой титли от Големия шлем. Младокът започна годината извън първите 30, само че завоюва два трофея от сериите "Мастърс" и през миналата седмица дебютира в топ 4 на подреждането. С големите резултати обаче идват и големите отговорности, а точно това е изпитал на гърба си Карлитос през вчерашния ден, когато загуби неочаквано откриващия си двубой на Мастърса в Монреал от Томи Пол.

"Донякъде беше битка с мен самия. Не можах да покажа най-добрата си игра. Беше ми трудно да остана в мача, знаейки как не мога да демонстрирам оптималното си равнище. Мога да призная, че не издържах на напрежението за пръв път в кариерата си досега. Усетих какво е да си поставен под номер 2 на подобен ранг турнир, както и какво е да си номер четири в света. Преди играех по-свободно, защото никой не очакваше да печеля толкова много на 17-18 години.

Сега нещата са различни и трябва да си изградя чисто нова ментална настройка. Трябва да тренирам и да се науча максимално бързо как да се справям с подобно ниво на напрежение във всеки един двубой, ако искам да се задържа на върха. Имах своите шансове за спечелването на мача, като водех със сет и пробив, но допуснах над допустимия брой грешки. Истината е, че Томи показа отличен тенис във важните моменти, а аз се пропуках точно тогава. Той заслужаваше да спечели, докато аз съм длъжен да извлека нужните уроци и да продължа напред" - призна испанецът в последвалата си пресконференция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Откровеният Алкарас: Не издържах на напрежението за пръв път досега в кариерата си Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook