Отличен Лазаров преодоля с лекота първия си съперник на Чаланджъра в Барлета!

от в 14:08 на 10.04.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров демонстрира част от най-добрия си тенис през миналата седмица, когато с лекота премина квалификациите в Оейраш и впоследствие остана съвсем близо до това да надделее над Димитър Кузманов, но втората ни ракета все пак се поздрави с победата в българското дерби. Алекс пък веднага замина за Италия, където днес стартира участието си в пресявките на Чаланджъра в Барлета. Родният ни представител не срещна никакви трудности в откриващия си двубой и с лекота надигра Джузепе Треска - 6:3 6:2. Така Лазаров си осигури среща със сръбския ветеран Милиян Зекич, а победителят ще намери място в основната схема на турнира.

Нашият сънародник веднага реализира пробив, само че местният представител съумя да изравни резултата за 2:2. Оттам насетне българинът беше далеч по-агресивен от двамата играчи и разликата в класите ставаше все по-видима. Световният номер 2154 определено нямаше нужното ниво да се състезава на такава сцена и пропускаше множество лесни удари, докато Алекс с лекота трупаше преднина в актива си и скоро се откъсна напред в сетовете. печелейки четири от последните пет гейма.

Доминацията на Лазаров продължи във втората част, която се превърна в истинска негова наказателна акция и Треска се разписа чак за 1:4. Четвъртата ни ракета нямаше нужда прави нищо по-специално, като просто изчакваше купищата грешки от другата страна на мрежата и напълно заслужено се поздрави с рутинен успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен Лазаров преодоля с лекота първия си съперник на Чаланджъра в Барлета! Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | барлета | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook