Отмъщението е факт: Рубльов взе своя реванш от световния №77 и го елиминира в Индиън Уелс!

от в 03:49 на 13.03.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов постепено набира скорост в последните седмици с представянето си в Тура и през настоящата седмица вече откри победоносно участието си на Мастърса в Индиън Уелс. Руснакът на старта взе реванш от Иржи Лехечка за поражението си от него в Доха, докато в хода на днешния ден отново си отмъсти, но в този случай това стори срещу Уго Юмбер, от когото загуби на финала в Хале през 2021-ва, ала днес развоят на събитията беше коренно различен и по-високоранкираният тенисист триумфира с победата - 7:5 6:3. По този начин световният номер 7 продължава напред в битката за трофея в Калифорния и следващото препятствие на пътя му ще бъде доста по-тежко, а именно бившият шампион от надпреварата Камерън Нори.

Французинът имаше впечатляващ старт на двубоя, в който отлично предугаждаше пласирането на сервиса на своя противник и заемаше агресивна позиция на ретур, която му позволяваше да търси бърза развръзка в разиграванията, продуцирайки множество печеливши отигравания. Тактическият план на световния номер 77 беше изпълнен страхотно от него и той разполагаше с комфортен аванс при пробив в актива си, ала Рубльов не се нуждаеше от много време, за да преосмисли поведението си в размените от основната линия. Реакцията на московчанина беше повече от очаквана и той все по-често влизаше в директни размени от основната линия, където доминираше и освен че заличи преднината на левичаря, то той съумя да реализира пробив в 11-ия гейм от ситуация 40:0, печелейки пет поредни точки, с което придоби нужното самочувствие и записа откриващия сет на сметката си.

Разочарованието от пропуснатия шанс, с който разполагаше, пък видимо беше изписано върху лицето на Юмбер, който не се чувстваше докрай убедителен в своите удари и инкасираше прекомерен брой грешки. За играч от ранга на Рубльов предстеялаше на практика детска игра при това състояние на съперника си да материализира точката си за пробив, като оттам насетне световният номер 7 нямаше никакви затруднения на корта и необезпокоявано доведе събитията до закономерен изход в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отмъщението е факт: Рубльов взе своя реванш от световния №77 и го елиминира в Индиън Уелс! Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | индиън уелс | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook