"Оценявам, но ти нямаш вина": Григор отказа да преиграе решителна точка в мача си с Рубльов

от в 12:42 на 15.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров винаги се е славел с репутацията на един от най-големите джентълмени в ATP Тура и неслучайно е бил номиниран два път за наградата "Спортсмен на годината". Вчера българинът за пореден път ни показа, че за него феърплеят е на първо място и е склонен да ощети себе си и в най-важните моменти, ако счита, че по този начин правдата би възтържествувала.

Точно на подобна ситуация станахме свидетели в срещата между него и Андрей Рубльов от 1/2-финалите на "Мастърса" в Шанхай, която завърши с двусетов успех на по-високоранкирания тенисист. Въпросната случка се разигра в тайбрека на откриващия сет, когато руснакът имаше преднина от 3:2 и пласира отличен сервис, който му позволи да се откъсне напред с две точки.

Проблемът беше, че категорично началият удар на Рубльов беше закачил мрежата и Григор на практика спря да играе, но г съдията на стола явно не беше получил сигнал от устройството, което отговаря за тези ситуации и логично се стигна до недоволство от страна на първата ни ракета.

Руснакът пък явно също беше забелязал намесата на мрежата и джентълменски предложи на своя съперник да преиграят точката, само че Гришо отказа с аргумента, че самият световен номер седем няма никаква вина за объркването и макар да оценява неговия жест, то няма намерение да се възползва от предоставената му от шестия поставен възможност.

Впоследствие шампионът от Монте Карло не пропусна да поздрави Димитров за достойната му постъпка и призна, че е било съвсем възможно сблъсъкът да се развие по съвсем различен начин, ако не е била тази спортсменска проява от страна на бившия номер три.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Оценявам, но ти нямаш вина": Григор отказа да преиграе решителна точка в мача си с Рубльов Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | бгтенис | григор димитров | любопитно | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook