Плишкова удължи победната си серия с ново силно представяне; Квитова също не сбърка

от в 06:03 на 19.08.2021
Калоян Соколов

Каролина Плишкова изпадна през тази пролет от топ 10 за пръв път от 2016-а насам и много специалисти побързаха да отпишат състезателката, но тя не спира да ги опровергава с невероятни представяния, които я изведоха до финала на Уимбълдън и титлата в Монреал, а стартът на чехкинята в Синсинати също бе повече от впечатляващ. Световната номер 6 се разправи на старта с Юлия Путинцева с 6:3 6:2 и така ще премери сили на осминафаналите с Джесика Пегула, с която вече се е срещала на цели четири пъти през сезона и до момента никога не е побеждавала.

Мачът стартира равностойно, като всяка от тенисистките вземаше безпроблемно своето подаване до 3:3, но изведнъж мощта на Плишкова взе връх и тя спечели цели пет поредни гейма, за да вземе решителен аванс за изхода на сблъсъка и съвсем скоро "Кралицата на асовете" вече бе вдигнала победоносно ръце във въздуха.

Петра Квитова също се присъедини към сънародничката си в третия кръг на надпреварата, след като не остави никакви шансове на силно играещата Вероника Кудерметова и надделя над нея с 6:4 6:2. Двукратната шампионка от Шлема инкасира брейк още в откриващото си подаване, но бързо напипа ритъма си и впоследствие бе значително по-стабилна от своята съперничка, което я изведе до победата в последователни сетове.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова удължи победната си серия с ново силно представяне; Квитова също не сбърка Калоян Соколов
Теми:  
wta | каролина плишкова | Обзори | петра квитова | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook