По примера на Монфис: Борбена Свитолина навакса пасив от сет и пробив и продължава в Париж!

от в 13:37 на 31.05.2023
Мирела Николова

През миналата седмица Елина Свитолина завоюва първа титла след завръщането си от майчинство и успя да пренесе отличната си форма и на Ролан Гарос, където днес си осигури място в третия етап. След като на старта украинката загуби едва 4 гейма, днес тя срещна известни проблеми срещу световната №204 Сторм Сандърс, но успя да ги преодолее и да излезе като краен победител от срещата след обрат с 2:6 6:3 6:1. По този начин тя продължава към третия кръг, където ѝ предстои да премери сили с някоя измежду Анна Блинкова и петата поставена в схемата Каролин Гарсия.

В дебютната част на мача в ударите на бившата №3 липсваше дълбочина и това помагаше на австралийката да поема инициативата в разиграванията и впоследствие да търси завършващ удар. 204-тата в света се възползва по отличен начин от бавния старт на съперничката си и осъществи два пробива още в самото начало, за да се откъсне с 4:0, подсигурявайки си аванса в отделните части.

Вторият сет също започна с преимущество за Сандърс, която поведе с пробив и 2:1 преди първата почивка, но именно тогава се случи пълното преобразяване на Свитолина, която увеличи значително интензитета в играта си и благодарение на острите си удари непрекъснато създаваше проблеми на неопитната си опонентка. Това изведе украинката до брейк във всеки от геймовете ѝ на посрещане до края на сета и съвсем скоро общият резултат бе изравнен.

Устремът на участващата със "защитен ранкинг" продължи и в третата част, където тя наложи пълна доминация и скоропостижно си изгради солиден аванс от 4:0. С всяка изминала минута нивото ѝ на игра се покачваше неимоверно, а силите на Сандърс стигнаха единствено до това да отърве "геврека".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По примера на Монфис: Борбена Свитолина навакса пасив от сет и пробив и продължава в Париж! Мирела Николова
Теми:  
wta | гаел монфис | елина свитолина | Обзори | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook