По шампионски: Сабаленка загуби само 1 гейм в първия си мач след титлата на АО!

от в 15:47 на 21.02.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка изживява мечтата на безспорно всеки един човек, докоснал се до тениса, като след три неуспешни опита да преодолее полуфиналната фаза в надпреварите от Големия шлем, то беларуската на тазгодишния Аустрелиън Оупън намери място на първи финал от подобен калибър и впоследствие триумфира с дебютния си "мейджър" трофей.

От сблъсъка за титлата в Мелбърн датира и последната изява на корта за световната номер 2, която се отдаде на заслужена почивка и избра да направи своето завръщане в Тура на WTA 1000 турнира в Дубай, където през днешния ден откри кампанията си с разгромен успех над Лорън Дейвис за само 61 минути игра - 6:0 6:1. По този начин най-новата шампионка от Големия шлем остава непобедена през 2023-та, като подпечата мястото си в осминафиналната фаза на състезанието и ще срещне защитаващата трофея си Йелена Остапенко.

Откриващите минути на двубоя бяха повече от впечатляващи за фаворитката, която реализираше уинъри от всички краища на корта и чувството, с което играеше след триумфа си на Откритото първенство на Австралия, работеше единствено в нейна полза. Установеният контрол от страна на Сабаленка ѝ донесе множество дивиденти, като тя беше безмилостна спрямо американката и се нуждаеше от по-малко от половин час на корта, за да ѝ "върже геврек" с първия си сет от близо месец насам.

На старта на втората част съотношението на силите остана непроменено и вдъхновената втора ракета на света увеличи поредицата си на 9 последователно спечелени гейма, с което предвкусваше крайния успех. Дейвис все пак съумя да запази самообладание и се разписа в резултата, преди шампионката от Мелбърн да дублира предимството си, слагайки точка на спора, и по този начин увеличи серията си от старта на сезона на 12 поредни победи, при това със само един загубен сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По шампионски: Сабаленка загуби само 1 гейм в първия си мач след титлата на АО! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | дубай | лорън дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook