По стъпките на Григор: Дженев и Иванова донесоха нови български победи на Ролан Гарос!

от в 08:16 на 05.06.2023
Калоян Соколов

 Григор Димитров днес ще излезе във вечерната сесия на "Филип Шатрие", опитвайки се да се класира за своя дебютен 1/4-финал на Ролан Гарос, като за целта ще трябва да преодолее съпротивата на Александър Зверев. Българското участие в Париж обаче тепърва започва, защото вчера стартираха турнирите при юношите и девойките, а там нашата страна е представена от две състезателки при момичетата и също толкова състезатели при момчетата.

Ние пък можем да се поздравим с цели две победи, след като Ива Иванова и Адриано Дженев продължиха във втория кръг на надпреварата. 16-годишната Иванова направи впечатляващ дебют в основна схема на Голям Шлем при девойките, разгромявайки местната представителка Марго Фантала с 6:3 6:2 и още днес ще излезе на корта за 1/8-финалната си битка с италианката Франческа Паце (световна номер 43 при девойките).

Дженев е 14-ти поставен в основната схема и още на старта показа, че заслужено е един от фаворитите за силно представяне в състезанието, след като не срещна трудности в мача си с бразилеца Густаво Рибейро Де Алмейда и го надигра с 6:4 6:2. Припомняме ви, че наскоро 17-годишният българин достигна до своя дебютен 1/4-финал на турнир при мъжете, а в следващия кръг му предстои да играе срещу друг играч, който вече се изявява в сериите "Фючърс", а именно Михаил Александру Коман (световен номер 1895 при мъжете).

За съжаление, то Росица Денчева не можа да последва примера на Иванова и Дженев, въпреки че направи много равностоен сблъсък с германката Соня Жинбаева, но в крайна сметка световната номер 23 при девойките надделя със 7:5 6:4 и така сложи точка на участието на нашето момиче.

Илиян Радулов пък тепърва днес ще изиграе първата си среща на Ролан Гарос, а определено именно поставения под номер се явява голямата ни надежда за силно представяне, имайки предвид как наскоро той завоюва първата си титла в мъжкия тенис и наглед ще е фаворит в откриващия кръг, където негов съперник ще бъде Даниил Панарин (световен номер 1406).

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По стъпките на Григор: Дженев и Иванова донесоха нови български победи на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
адриан дженев | бгтенис | ива иванова | илиян радулов | ролан гарос | росица денчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook