"Покажи ми нещо, Артур": Шампионът Шелтън отправи послание към финалиста в Антверп

от в 14:59 на 22.10.2023
Калоян Соколов

Настоящата седмица се развива по мечтан начин за две от големите нови звезди в ATP Тура, а именно Бен Шелтън и Артур Фис. Американецът кара своята първа пълна година в професионалния тенис и не спира да изумява с изключително бързия си прогрес, като вчера се класира за своя дебютен финал на най-високото ниво в спорта. Шелтън навакса изоставане от сет и 2:5 гейма, за да осъществи наглед невъзможен обрат срещу сънародника си Маркос Гирон, а впоследствие подписа камерата с еднозначното "гладен и смирен", а ние наистина можехме да видим неговия глад за победи по време на надпреварата в Токио, както и далеч по-скромен подход спрямо този на US Open, където празнуваше бурно след всяка спечелена точка.

Фис пък вчера навярно постигна най-значимата си победа досега в кариерата, след като надви топ поставения Стефанос Циципас в 1/2-финална битка на състезанието в Антверп и също си заслужи правото да спори за спечелването на трофей. Най-младият член на топ 50 демонстрира феноменално равнище на игра и заслужено взе втори топ 10 скалп в професионалния си път, а най-любопитното е, че тийнейджърът подписа камерата с напълно същото послание, което по-рано беше отправено от Шелтън.

Това донякъде напомня на ситуацията от изминалия US Open, когато американецът избра да отпразнува една от победите си, имитирайки как затваря въображаем телефон и Новак Джокович реши да изкопира въпросния жест, когато надигра местния представител във фазата на финалната четворка.

Самият Бен очевидно веднага е разбрал какво е направил Фис през вчерашния ден и днес изпъкна с нова оригинална идея. Световният номер 19 не срещна проблеми в сблъсъка си с Аслан Карацев и заслужено завоюва купата в Токио, а новият шампион този път отправи директно послание към своя колега и написа върху камерата "Покажи ми нещо, Артур", с което със сигурност е повдигнал мотивацията на тийнейджъра, за когото този следобед предстои финална среща с Александър Бублик в белгийския град и определено ще бъде интересно дали закачката между Фис и Шелтън ще продължи, ако 19-годишният състезател също се поздрави със спечелването на трофей в същия ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Покажи ми нещо, Артур": Шампионът Шелтън отправи послание към финалиста в Антверп Калоян Соколов
Теми:  
atp | антверп | артур фис | бен шелтън | любопитно | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook