Поредна победа изведе Плишкова до полуфиналите в Синсинати

от в 09:54 на 21.08.2021
Калоян Соколов

Каролина Плишкова изживява истински своеобразен тенис ренесанс, който е на път обратно да я изведе до място в първите пет на световната ранглиста. Шампионката от Монреал изнесе ново силно представяне, което до известна степен беше помрачено от травмата на Паула Бадоса, която принуди испанката да се откаже при аванс от 7:5 2:0 в полза на бившата номер едно.

Непоставената състезателка изнасяше истинска тенис лекция в началните минути, като скоропостижно взе аванс от 4:0 гейма в откриващия сет и дори имаше възможност да пробие за трети път своята опонентка. Изведнъж обаче Бадоса започна да изпитва сериозен дискомфорт в областта на играещата ръка, а това позволи на финалистката от Уимбълдън да обърне нещата до 5:4 в своя полза.

Световната номер 29 намери сили да възвърна паритета в мача за един последен път, но впоследствие Плишкова навлезе в много сила поредица, докато нейната съперничка реши, че няма смисъл да рискува здравето си в навечерието на US Open и се оттегли от надпреварата в Синсинати. Поставената под номер 5 пък ще се изправи срещу Жил Тайхман в спор за място в сблъсъка за титлата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна победа изведе Плишкова до полуфиналите в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
wta | жил тайхман | каролина плишкова | Обзори | паула бадоса | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook