Последен шанс преди Уимбълдън: Циципас и Кирьос с "уайлдкард" за турнир идната седмица

от в 20:14 на 17.06.2022
Мирела Николова

Остава малко повече от седмица до началото на тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания, което ще стартира на 27 юни. Следващата седмица пък е последният шанс на състезателите да навлязат в оптимална форма преди старта на третия за годината турнир от Големия шлем, като това ще може да се случи на надпреварите в Майорка или Ийстборн.

Днес бяха обявени имената на тенисистите, които са получили "уайлдкард" за участие на Mallorca Championships, като сред тях е световният №6 Стефанос Циципас. Гъркът се включи в два турнира на зелена настилка, но не успя да натрупа достатъчно игрова практика, тъй като във всеки от тях отпадна във втория кръг, инкасирайки загуби от Анди Мъри и Ник Кирьос.

Именно Кирьос е вторият играч, който ще се възползва от специална покана от организаторите на надпреварата в испанския град, за да направи още един опит да завоюва трофей на любимата си настилка, след като достигна до полуфиналите в Щутгарт, а по-рано днес си резервира място сред последните 4 и на турнира в Хале. Третият "уайлдкард" пък отива при 40-годишния представител на домакините Фелисиано Лопес, който няма нито една победа от началото на настоящия сезон.

Схемата в Майорка ще се оглавява от Даниил Медведев, а сред останалите елитни тенисисти, които ще можем да наблюдаваме там, са Денис Шаповалов, Пабло Кареньо Буста и Роберто Баутиста Агут.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Последен шанс преди Уимбълдън: Циципас и Кирьос с "уайлдкард" за турнир идната седмица Мирела Николова
Теми:  
atp | майорка | Ник Кирьос | стефанос циципас | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook