Преди 1/4 финалите на Уимбълдън: Дербито Надал - Дел Потро, Федерер и Ноле

от в 03:52 на 11.07.2018
Георги Христов

Време е за четвъртфиналите на Уимбълдън. Трима от Голямата четворка продължават в надпреварата, а това предвещава изключителен тенис в Лондон. И ако Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович са "обичайните заподозрени" в тази фаза, то сега предстои да видим и трима дебютанти - Кевин Андерсън, Кей Нишикори и Джон Иснър.

Федерер - Андерсън

През тази година Федерер достигна до четвъртфиналите не просто без загубен сет, но все още не е отстъпвал и собствен сервис гейм. За него това е 53-и четвъртфинал в турнири от Големия шлем. От своя страна Андерсън има три четвъртфинала в топ 4 турнирите, а най-доброто му постижение е финал на US Open. Той обаче не е печелил сет в последните си четири мача с Маестрото.

Прогнозата на Анди Мъри: "Роджър играе и се чувства добре. Води 4:0 на Андерсън в преките мачове. Чувствам, че уверено ще продължи напред. Ако Андерсън вкара 80% първи сервис, а Роджър има много лош ден, то тогава има шанс."

Джокович - Нишикори

Сърбинът води с убедителното 13:2 в преките срещи между двамата. В момента той изглежда се завръща към познатото си ниво и заслужено достигна 10-ият си четвъртфинал на Уимбълдън. Последната победа на Нишикори над Ноле датира от US Open 2014 година с 3:1 сета. До момента те никога не са се срещали на тревни кортове, които се считат за по-удобни на Новак. В тази връзка за Нишикори представянето през 2018 е рекордно на Уимбълдън - това му е първи четвъртфинали, а в хода на турнира отстрани №15 в схемата Ник Кириос.

"Нямам добри резултати срещу него, но винаги се наслаждавам на битките. Той е един от най-добрите," заяви Нишикори преди срещата им на централния корт. За Новак срещата изглежда наистина важна, след като той не е достигал полуфиналите на състезание от топ 4 от US Open 2016. "До момента мачовете се развиха много добре за мен. Не прекарах твърде много време на корта. Физически и психологически се чувствам готов," коментира Джокович.

Прогнозата на Анди Мъри: "Като демонстрирано ниво на игра, Новак се завръща към това, което иска да показва. Ментално изглежда мотивиран и вдъхновен. Шансовете му са много добри."

Дел Потро - Надал

Подобно на Федерер и Рафаел Надал достигна голямата осмица без загубен сет. 32-годишният испанец изглежда свеж, след като реши да пропусне надпреварата в Куинс. Съвсем наскоро двамата се срещнаха в полуфиналите на "Ролан Гарос", когато световният №1 се справи с двуметровия гигант. "Ще бъде различен мач от този в Париж преди няколко седмици. Ще опитам да печеля всичките си сервис геймове. Ако искам да го надиграя трябва често да излизам на мрежата и да удрям здраво и от бекхенд, и от форхенд, за да имам шанс," заяви Дел Потро. Изненадващо или не Надал не е бил четвъртфиналист в британската столица от 2011 година. Сега той се е устремил към нов дубъл "Ролан Гарос - Уимбълдън".

Дотук Рафа води с 10:5 в преките мачове помежду им и 2:0 на тревни кортове. Последният успех на Дел Потро в Големия шлем е от 2009 година, когато той стана шампион на Откритото първенство на САЩ.

Прогнозата на Анди Мъри: "Надал го чака тежък мач срещу Дел Потро. Гледах малко от мача му в понеделник с Жил Симон, а той имаше някакви оплаквания. Ако Дел Потро е здрав, то тогава за Рафа няма да е лесно."

Раонич - Иснър

Американецът води с 3:1 в преките срещи между двамата, но те не са имали мач от 2016 година. Нито пък са играли на тревни кортове помежду си. В тези четири мача само два сета не са завършили с тайбрек. За Раонич четвъртфиналът ще е четвърти в неговата кариера на Уимбълдън, където през 2016 дори стигна до финала. За Иснър е първи и общо втори в Големия шлем.

Прогнозата на Анди Мъри: "Иснър води с 3:1 в срещите им, а това малко ме изненадва. Раонич като че ли се чувства малко по-комфортно на тези кортове от Джон, но тук е невъзможно да се направи предположение. Не бих искал да залагам на подобен мач."

Гледайте мачовете онлайн след 15,00 часа тук!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преди 1/4 финалите на Уимбълдън: Дербито Надал - Дел Потро, Федерер и Ноле Георги Христов
Теми:  
джон иснър | кей нишикори | милош раонич | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тенис | уимбълдън | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook