Причините за провала на Монфис: Натрупана умора и наскоро поставена трета доза

от в 13:00 на 05.02.2022
Калоян Соколов

Гаел Монфис стартира по прекрасен начин новия тенис сезон, след като спечели титлата на ATP 250 надпреварата в Аделаида и впоследсвие достигна без загубен сет до четвъртфиналната фаза на Аустрелиън Оупън. Там французинът допусна драматично поражение от Матео Беретини, но показа оптимизъм и заяви как все още вярва, че ще спечели титла от Големия шлем.

Ла Монф обаче направи неочаквана крачка в грешната посока по време на турнира в Монпелие, където е бивш двукратен шампион. Местният любимец съумя да спечели едва три гейма в двубоя си срещу Микаел Имер и напусна състезанието още на старта. Това породи редица негативни коментари по адрес на парижанина в социалните медии от любителите на залозите, които са претърпели финансови загуби, тъй като са разчитали на победа за ветерана в конкретния сблъсък.

Световният номер 16 побърза да се защити от своите критици и публикува следния текст в интернет пространството:

"Не се чувствах добре тази вечер. Не искам да споделяm само победите и позитивната страна на нещата. Играх слабо и лесно може да се каже какво можех да направя по-добре в някои определени ситуации. Знам, че очаквахте да ме видите в най-добрата ми форма на първия турнир във Франция за годината и съм наистина разочарован. Мислех, че съм се възстановил от изявите си на Аустрелиън Оупън и съм пристигнал подготвен за участието си в Монпелие, но нещата не стояха така. Все още съм изморен от пътуването си дотам, а бустерната доза също не ми помогна, тъй като си я поставих само преди няколко дни. Сезонът тъкмо стартира, така че предстоят множество възходи и падения. Това е част от тениса. Печелим и губим заедно. Благодаря ви за подкрепата" - завърши 35-годишният състезател.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Причините за провала на Монфис: Натрупана умора и наскоро поставена трета доза Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | любопитно | Монпелие

Коментари





Следвайте ни в Facebook