Приказката на 18-годишния Руне продължава: Остави и Карацев безпомощен!

от в 19:44 на 12.04.2022
Мартин Петков

Холгер Руне е далеч от мечтаното начало на сезона, но през последната седмица взе участие на Чалънджъра в Санремо, където завоюва и титлата. По-специалното в случая е, че в събота датчанинът триумфира на надпреварата в Италия, а близо четири часа по-късно излезе за мача си от пресявките на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло, за да спечели и там по пътя си към основната схема, където жребият му отреди в първи кръг да срещне Аслан Карацев.

Тийнейджърът се представи на едно завидно ниво, сервира доста умело в по-голямата част от двубоя и се възползва от изпълнената с грешки игра на руснака, за да триумфира след 7:6(1) 4:6 6:3. В следващата фаза на надпреварата в Княжеството за световния номер 79 предстои сблъсък в тежка категория срещу Каспър Рууд, от когото именно тук преклони глава през миналата година.

Младият датчанин имаше летящ старт на мача, след като изпълняваше с огромна агресия своите удари и постави в безпомощна позиция съперника си, за да реализира ранен пробив. Тийнейджърът излъчваше увереност в моментите си на начален удар, но нервите му не издържаха, когато сервираше за спечелване на частта, а на Карацев това му и трябваше, за да възстанови равенството, изпращайки частта в тайбрек. Честите грешки в играта на руснака взеха връх в дългия гейм, като това бе добре дошло за Руне, който се придържаше към тактическия си план и грабна откриващия сет.

В началото на втората част станахме свидетели на множество колебливи отигравания, но датчанинът бързо съумя да намери нужния баланс в играта си и си осигури ранна преднина с пробив. Карацев усетил колко е близо до загубата, коренно промени стратегията си, започна да навлиза навътре в корта, вземаше рано топката, пое контрол над случващото се и за отрицателно време обърна развоя на мача, печелейки четири последователни гейма, за да изравни общия резултат.

Квалификантът получи нужното време в почивката между сетовете да преосмисли положението си на корта, като подобри представянето си в размените от основната линия и реализира пробив на старта на решителната част. Сервисът на Руне заработи по изключителен начин в следващите му подавания, превръщайки се в негов основен точконосител и напълно обезкуражи руснака. Карацев застана на начален удар за оставане в турнира, но окриленият тийнейджър беше безкомпромисен в ударите си и с пробив стигна до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката на 18-годишния Руне продължава: Остави и Карацев безпомощен! Мартин Петков
Теми:  
atp | аслан карацев | мастърс 1000 | монте карло | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook