Програмата в Женева: Григор Димитров с мисия да се класира за първи финал от 5 години насам!

от в 20:18 на 25.05.2023
Калоян Соколов

 Григор Димитров ще се опита през утрешния ден да се класира за своя първи финал от пет години насам. За последно първата ни ракета излезе в двубой за трофей на надпреварата в Ротердам през 2018-та година, когато отстъпи на Роджър Федерер. Сега българинът ще трябва да пренесе инерцията от страхотния си обрат над Кристофър О' Конъл във фазата на финалната осмица в Женева, за да има шансове да надиграе втория поставен Тейлър Фриц.

Американецът демонстрира страхотна форма през клей сезона, като отстрани защитаващия шампион Стефанос Циципас в Монте Карло и остана само на няколко гейма от класиране за финала в Княжеството. Световният номер девет 9 днес изигра един от най-силните си мачове на червени кортове, след като се нуждаеше от едва 52 минути престой на корта, разгромявайки Иля Ивашка с крайното 6:1 6:2.

Димитров и Фриц са се срещали само веднъж помежду си, а въпросният мач е от първия кръг на Мастърса в Мадрид през 2019-та година, когато първата ни ракета допуска загуба в два тайбрека и това всъщност слага точка на първия период от съвместното сътрудничество между Григор и Дани Валверду.

Новата битка в съперничеството между бившия шампион в Индиън Уелс и родния ни представител ще стартира малко след 15:00 часа в петъчния ден, а вие бихте могли да наблюдавате двубоя в реално време, възползвайки се от линковете в нашия сайт.

Програмата за петък в Женева:

Централен корт (започват не преди 13:00 часа)

1. Жан-Жулиен Роже / Марсело Аревало - Орасио Себайос / Марсел Гранойерс

2. Григор Димитров - Тейлър Фриц (не преди 15:00 часа)

3. Каспър Рууд / Николас Джари - Ийбинг Ву / Каспър Рууд

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Женева: Григор Димитров с мисия да се класира за първи финал от 5 години насам! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | програма | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook