Промени в щаба на Джокович: Един от най-важните хора зад сърбина е напуснал екипа

от в 15:48 на 28.12.2022
Мирела Николова

Макар и на 35 години, Новак Джокович продължава да бъде една своеобразна машина за победи, като сериозна заслуга за това имат е членовете на неговия щаб, които полагат непрестанни усилия в името на това сърбинът да бъде във възможно най-добрата кондиция за своите двубои. Едно от най-важните лица в екипа на бившия №1 несъмнено бе физиотерапевтът Улисес Бадио, но по информация на реномираното сръбско издание SportKlub аржентинският специалист вече не е част от отбора на 21-кратния шампион от Шлема.

Според материала, чийто автор е приближеният до лагера на белградчанина журналист Саша Озмо, Джокович и Бадио не са постигнали споразумение за продължаване на сътрудничеството си. Аржентинецът се присъедини към щаба на сърбина през май 2017 г., като първоначално поделяше работата си с Милян Аманович. Впоследствие Бадио стана едноличен физиотерапевт на Ноле, като особено се открои приносът му към триумфа на Джокович на Аустрелиън Оупън 2021. Тогава балканецът получи контузия в коремната област в мача си от трети кръг срещу Тейлър Фриц и благодарение на множеството часове физиотерапия с Бадио имаше възможност да продължи участието си в надпреварата и в крайна сметка да спечели титлата.

По всичко изглежда, че мястото на Улисес в екипа ще бъде заето от италианеца Клаудио Чималя, с когото бе видян Джокович на първата си тренировка в Аделаида. Чималя е професор в Академията по остеопатия в Торино, като в миналото бе физиотерапевт на Милош Раонич и Яник Синер, а доскоро си сътрудничеше с американската надежда Брандън Накашима.

Към момента информацията не е потвърдена нито от щаба на Джокович, нито от Бадио.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Промени в щаба на Джокович: Един от най-важните хора зад сърбина е напуснал екипа Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | улисес бадио

Коментари





Следвайте ни в Facebook