Пълен разгром: Кокинакис даде само 5 гейма на Фонини и стартира победоносно в Мелбърн

от в 11:35 на 18.01.2023
Мартин Петков

Танаси Кокинакис през последните сезони си спечели славата на един от най-обичаните състезатели в родината си, като при всяко свое участие на домакинските му надпревари на Зеления континент получава сериозна подкрепа от трибуните. Такъв беше и случаят през последните два дни, по време на които световният номер 159 откри кампанията си на Аустрелиън Оупън със сблъсък срещу бившия представител на топ 10 Фабио Фонини, като без излишни усложнения след три паузи за дъжд, последната от които беше свързана с преустановява на мача вчера и довършване на срещата в хода на днешния ден, се наложи с крайното 6:1 6:2 6:2. Триумфалният старт за австралиеца в Мелбърн му осигурява място във втория кръг на турнира, където ще срещне 5-кратния финалист от състезанието Анди Мъри, който в епичен близо 5-часов трилър повали Матео Беретини.

Началото на двубоя лесно можеше да замъгли представите ни, че италианецът ще направи всичко по силите си, за да е конкурентноспособен на местния любимец, след като нервите му издържаха едва няколко минути, преди бившият Мастърс 1000 шампион да започне да греши главоломно в ударите си. Тези действия на световния номер 57 донесоха на Кокинакис отлична възможност да излезе напред в резултата, като австралиецът не чакаше втора покана, за да реализира пробив, който впоследствие дублира, записвайки откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част миналогодишният шампион в Мелбърн от надпреварата при двойките продължи започнатото, като серията му набъбна до девет поредни гейма в актива му и той контролираше с известна доза комфорт събитията на корта. В даден момент бившият номер 9 съумя да прекрати поредицата на противника, разписвайки се в резултата, но това по никакъв начин не повлия на генералния развой в сета и австралиецът вече докосваше крайната победа.

Третата част не ни предложи нищо различно от видяното до този момент, като световният номер 159 се нуждаеше от по-малко от четвърт час, за да се поздрави с пробив в актива си, дошъл благодарение на изпълнената с грешки игра на Фонини. Впоследствие преднината за австралиеца набъбна до 4:2 15:40, когато той разполагаше с две възможности да дублира предимството си, но проливният дъжд над Мелбърн предизвика преустановяване на сблъсъка. След дълга пауза, продължила над 20 астрономически часа, двамата се завърнаха обратно на корта през днешния ден само за да изиграят пет точки, всички от които завършиха в полза на Кокинакис и той подпечата мястото си във втория етап на домашния си турнир от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълен разгром: Кокинакис даде само 5 гейма на Фонини и стартира победоносно в Мелбърн Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | танаси кокинакис | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook