Първа квалификационна ATP победа на клей: Кузманов разгроми местен представител в Маракеш!

от в 17:56 на 02.04.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов постигна първа кариерна победа в пресявките на ATP 250 надпревара на червени кортове. Мико не остави никакви шансове на местния представите Уалид Ахуда и го надигра с категоричното 6:1 6:2, за да намери място във финалния квалификационен кръг на турнира в Маракеш. Българинът се нуждаеше от само 64 минути на корта, за да отстрани световния номер 1614 и сега му предстои да се изправи срещу топ поставения Юго Грение (световен номер 146), от когото не е допускал поражение в двете им досегашни срещи.

Кузманов потегли ударно и веднага реализира пробив на нула, но явно си помисли, че нещата ще се получат твърде лесно за него, което позволи на Ахуда да осъществи рибрейк. Оттам насетне обаче родният ни представител беше абсолютно безкомпромисен и загуби само още две точки до края на сета.

Втората част започна идентично, тъй като нашият сънародник отново веднага съумя да отмъкне съперниковото подаване, ала този път Ахуда не се предаде толкова лесно и за пръв път намери сили да спечели свой сервис гейм. Въпреки подемът в играта на мароканеца, то класата на Мико беше видимо в пъти по-висока и той скоро удвои преднина си, с което подпечата своето място в следващия кръг на пресявките.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа квалификационна ATP победа на клей: Кузманов разгроми местен представител в Маракеш! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | маракеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook