Първата от много: Шелтън изнесе тенис лекция на Карацев в Токио и завоюва дебютна ATP титла!

от в 11:50 на 22.10.2023
Калоян Соколов

Бен Шелтън спечели своята първа, но надали последна титла в ATP Тура. 21-годишният американец завоюва трофея на ATP 500 надпреварата в Токио, след като на три пъти трябваше да наваксва сет пасив в хода на седмицата, а вчера а 1/2-финалите дори изоставаше със сет и два пробива срещу Маркос Гирон, който сервираше на два пъти за спечелването на мача, но младокът демонстрира шампионски характер и си заслужи правото да играе във финала.

Шелтън трябваше да премери сили с Аслан Карацев в сблъсъка за трофея, като досега руснакът беше загубил само два пъти подаването си в хода на турнира и имаше далеч по-лесен път до решителния двубой за купата, печелейки всичките си сетове до днес в японската столица. Американецът обаче изцяло развали статистиката на бившия номер 14, надигравайки го с убедителното 7:5 6:1 и си заслужи близо 350 хиляди долара от наградния фонд, както и 500 точки за ранглистата, с чиято помощ ще дебютира в топ 15 на света.

Карацев влезе по-добре в мача и неутрализираше отлично излизанията към мрежата на левичаря. 1/2-финалистът от US Open определено изглеждаше нервен в първия си финал на най-високото ниво в тениса и бъркаше форхенди от наглед елементарни позиции, което даде точка за пробив на неговия съперник. Последва мълниеносен сервис в изпълнение на младока и той съумя да спаси подаването си, а постепенно изцяло пое инициативата от руснака и започна да нанася познатите бомби от своя форхенд. Световният номер 50 пък не изглеждаше готов за офанзивата от другата страна на мрежата, което позволи на Шелтън да осъществи брейк за аванс от 6:5 в своя полза и скоро откриващата част беше в сметката на по-високоранкирания тенисист.

21-годишният тенисист продължи да налага изключително високо темпо на игра, докато Карацев показваше много негативен език на тялото и не спираш да пресилва константно своите удари. Всичко това позволи на американеца да реализира втори пореден брейк, а неговият опонент напълно се предаде и допусна още един пробив, въпреки че имаше аванс от 40:0 и направи ракетата си на парчета, след което не взе нито гейм повече в сблъсъка.

Така Бен можеше да отпразнува най-паметната си победа досега в своята кариера и веднага отиде да прегърне своя баща и треньор Браян, с които се превръщат в четвъртите баща и син, които могат да се похвалят със спечелени трофеи в ATP Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата от много: Шелтън изнесе тенис лекция на Карацев в Токио и завоюва дебютна ATP титла! Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | бен шелтън | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook