Райън Харисън също застана зад PTPA: ATP ни възприемат като проблем

от в 09:15 на 29.03.2021
Диана Андреева

Вашек Поспишил загуби още на старта в Маями, а случилото се на корта стана най-обсъжданата тема в тенис света. Причината не бе играта на състезателите по време на двубоя, ами "избухването" на канадеца на корта, заради разногласията между ATP и PTPA - независимата организация, основана от Новак Джокович и Вашек Посписил, с цел защитаване на правата на състезателите в Тура. 

Тенисистите в момента изразяват своята позиция относно ситуацията, а много известни състезатели - Денис Шаповалов, Милош Раонич, Джон Иснър и други, качиха пост в Twitter, в който с #Playersvoice или #гласътнаиграчите, изразяват подкрепата си към организацията. Райън Харисън също сподели, че застава на страната на PTPA, а в дълго обръщение, той разказа защо е нужно играчите да бъдат представялявани от асоциацията:

"Играчите имат чувството, че АТР не иска да се примири с присъствието на организация, чиято цел е сведена единствено до защита на интересите на тенисистите. Изглежда, че АТР ни възприема като проблем. Въз основа на моя опит, това е сигнал, че се страхуват да не бъде открита несправедливост. Струва ми се, че ако ATP винаги са били честни спрямо нас, всичко в момента би било различно и никой нямаше да възрази да бъдем представлявани от организация като PTPA.

Смятам, че имаме нужда интересите ни да бъдат защитавани от хора, които са част от Тура и разбират всичко, което се случва. Също така вярвам, че Съветът на играчите (който е част от ATP) няма възможност да работи ефективно, тъй като членовете му не са запознати достатъчно добре и не разполагат с толкова опит. Заради това подкрепям PTPA “, написа Харисън в своя Twitter акаунт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Райън Харисън също застана зад PTPA: ATP ни възприемат като проблем Диана Андреева
Теми:  
atp | райън харисън

Коментари





Следвайте ни в Facebook