Раонич и Фонини откриха своите кампании в Акапулко с двусетови победи

от в 07:09 на 17.03.2021
Валери Андреев

В двубой от първи кръг на надпреварата в Акапулко Милош Раонич се наложи над американеца Томи Пол в два сета. Канадецът срещаше трудности в хода на целия двубой, както и имаше проблеми да затвори срещата в самия ѝ край, но в крайна сметка след 7:6(8) 6:4.

През първата част Раонич така и не успя да се добере до пробив аванс, въпреки че при 3:2, 4:3 и 5:4 канадецът имаше шансове за брейк, ала те бяха успешно отразени от мощния му опонент, а така Пол успяваше да остане в сета. По този начин се стигна до тайбрек, където отново американецът успя да навакса пасив, този път от 6:4 точки, но в крайна сметка, закономерно, с оглед ситуацията на корта, Милош затвори частта в своя полза. През втората част брейкове не липсваха, а Раонич успя да се откъсне с 5:1. Той допусна спад в представянето си, което доведе до три поредни спечелени гейма за съперника му и резултатът стана 5:4, но все пак след категоричен гейм Милош си гарантира място във втори кръг.

Фабио Фонини също стартира участието си в Мексико с успех в последователни сетове - 7:5 6:2, над сънародника си Стефано Травалия. Поставеният състезател успя да пречупи опонента си със седем последователни гейма в средата на двубоя, като по този начин, установявайки контрол над събитията на корта, той спокойно затвори мача за малко под 90 минути игра.

Поставеният италианец започна по-разконцентрирано и рано допусна пробив пасив за 2:1, ала добра серия в края на първата част му позволи да навакса изоставането си и да възстанови паритета за 5:5, а впоследствие, след като отрази два брейкбола за Травалия, Фабио съумя да реализира нов пробив и поведе в отделните части след 7:5. Във втория сет Фонини стартира отлично с аванс от 3:0, а впоследствие и го затвърди, отразявайки възможност за пробив за Стефано. Още един брейк в самия край на сета пък реши окончателно двубоя в полза на Фабио и го прати във втори кръг на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Раонич и Фонини откриха своите кампании в Акапулко с двусетови победи Валери Андреев
Теми:  
милош раонич | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook