Разплаканата Квитова: Това е началото на "втората" ми кариера (видео)

от в 17:57 на 22.01.2019
Георги Христов

Петра Квитова прие много емоционално достигането си до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Тя призна, че не е очаквала отново да може да играе на най-високо ниво, след като бе нападната с нож в дома си през декември 2016.

Шестата поставена не даде шансове на Ашли Барти и я надигра с 6:1, 6:4.

"Когато ме попитаха за миналото, не ми беше лесно да си се представя на подобен полуфинал след всичко случило се. Винаги съм искала да се върна на най-високо ниво и ето, че се случва. Това бяха сълзи на щастие.

"Определям това като втора кариера за мен. Така че това е първият полуфинал от втората ми кариера," заяви чехкинята, която е фаворит да бъде №1 в света след края на състезанието.

Двукратната шампионка на Уимбълдън не бе достигала полуфинал в Големия шлем от 2014 година. Сега тя предстои да играе в четвъртък с непоставената Даниел Колинс за място на финал.

"Не искам да мисля в момента за първото място и да гледам ранглистата. Следващият ми мач е с Даниел и това е, което има значение в момента. Никога не съм играла толкова добре в Големия шлем и се радвам, че отново изпитвам удоволствие от играта," каза още Квитова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Разплаканата Квитова: Това е началото на "втората" ми кариера (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | петра квитова | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook