Реваншът се отлага: Безмилостен Руне не даде шанс на Циципас и е шампион в Стокхолм!

от в 17:38 на 23.10.2022
Мирела Николова

Холгер Руне бе изпаднал в сериозна криза след достигането си до четвъртфиналите на Ролан Гарос и загубите му се редяха една след друга, но през последните няколко седмици тийнейджърът отново успява да демонстрира това, на което е способен, и се завърна обратно на победния път. В началото на настоящия месец той се класира за финала в София, където отстъпи на Марк Андреа Хюслер, но днес в Стокхолм той показа, че си е взел поука от въпросния двубой, тъй като успя да се справи с нервното напрежение и не остави никакви шансове на Стефанос Циципас, побеждавайки го с категоричното 6:4 6:4.

За гърка това беше второ поражение от младока от също толкова изиграни двубои, след като именно Руне му нанесе болезнена загуба в осминафиналната фаза на Ролан Гарос по-рано през сезона. Така 19-годишният тенисист завоюва своята втора професионална титла и същевременно си гарантира ново рекордно класиране при утрешното обновяване на световната ранглиста.

Датчанинът имаше изявено преимущество в разиграванията още от началните минути на мача и благодарение на изключително агресивния си подход и множеството уинъри от своя страна успя да осъществи пробив във второто подаване на противника си, след което излезе напред с аванс от 3:1. Впоследствие световният №5 стабилизира сервиса си, но това далеч не бе достатъчно срещу Руне, който не допусна да загуби концентрацията си в нито един момент и не след дълго узакони успеха си в откриващата част.

Младокът продължи да има пълен контрол върху случващото се на корта и във втория сет, където сценарият от началото на сблъсъка се повтори. Гъркът отново не успяваше да намери противодействие срещу безпогрешната игра на опонента си и предизвиканите неточности от ракетата му изобилстваха. Това отново доведе до ранен пробив преднина за скандинавеца, който в шестия гейм бе изправен пред опасност от рибрейк, но все пак съумя да отрази брейкбола след чудесна атака към мрежата и да опази аванса си - 4:2. Това бяха първите и последни колебания за световния №27, който оттам насетне не направи нито крачка назад и успешно извървя пътя към трофея в шведската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът се отлага: Безмилостен Руне не даде шанс на Циципас и е шампион в Стокхолм! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | стефанос циципас | стокхолм | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook