Рубльов след загубата: Липсва ми опит срещу най-добрите

от в 08:52 на 16.11.2020
Калоян Пламенов

Андрей Рубльов прие философски загубата си от Рафаел Надал на старта в Лондон. Макар шансовете за успех на двамата да бяха почти равни Матадора се разправи доста лесно с руснака и го победи с 2:0 сета.

"Имах шансове да стигна до точки за пробив. Имаше една ситуация в която беше 40:40 при подаване на Рафа и не успях да нацеля линията при един мой удар. Можех да стигна поне до една точка за пробив. Имаше и друго негово подаване при което имах аванс от 0:30, но и там не се възползвах", призна анализира Рубльов след мача.

"Определено имах проблеми с подаването ми заради вълнението. Когато Рафа проби във втория сет, тогава аз се успокоих и започнах да сервирам по-добре. За съжаление бе твърде късно, тъй като той имаше солиден аванс от сет и пробив".

"Не мога да кажа, че играта ми е била повлияна от факта, че Надал е моят идол от детството. Просто рядко ми се случваше да играя с топ тенисистите и нямам този опит".

"Останалите участници са много по-опитни. Това е едва вторият ми път в който играя с Надал, а освен това имам и една среща с Роджър, така че на практика имам само три мача с тенисисти от Голямата тройка".

"Мисля, че колкото по-често се срещам с тях, толкова по-добре ще се представям, когато придобия нужния опит". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов след загубата: Липсва ми опит срещу най-добрите Калоян Пламенов
Теми:  
андрей рубльов | атр финали | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook