Рубльов бе притиснат до ръба в Белград, но не допусна изненада на старта

от в 16:11 на 21.04.2022
Диана Андреева

Иржи Лехечка за пореден път впечатли тенис почитателите с уменията си, но съпротивата на младока бе пречупена след повече от два астрономически часа игра. Чехът не успя да се противопостави на световния номер две Андрей Рубльов, макар да разполагаше със сет преднина, и в крайна сметка победата отиде на сметката на фаворита в двубоя - 4:6 7:6(1) 6:1, за да го класира към четвъртфиналите на Serbia Open 2022.

Лехечка пое контрола в срещата още от началото на откриващия сет. Младокът изграждаше по отличен начин атаките си и се възползваше чудесно от плитките отигрвания на своя противник, за да може на бърза ръка да излезе напред в резултата с пробив и 4:3. 20-годишният талант продължаваше да впечатлява с играта си зрителите в Белград и с помощта на почти безпогрешно представяне от сервис линията за малко повече от 30 минути добави първата част към актива си.

Младокът значително понижи равнището си през втората част, докато Рубльов все по-често вкарваше в действие мощния си форхенд удар и печелеше продължителните размени. Силите на корта напълно се уравновесиха и това изцяло лиши сета от интрига, а с това и от пробиви, което закономерно доведе до тайбрек. Напълно безкомпромисен в решаващия дълъг гейм, фаворитът отстъпи едва една точка и без да показва нито за момент колебание в тениса си, Рубльов сложи точка на частта в своя полза.

Подемът на Рубльов продължи и в решаващия трети сет. В заключителните минути на двубоя руснакът за първи път от началото на срещата показваше познатата интензивност в тениса си и макар в отсъствието на стабилен начален удар, световният номер осем напълно доминира на корта. Лехечка бе пробит на два пъти - в първия и петия гейм, което беше напълно достатъчно, за да приключи мача в полза на неговия съперник и да осигури интригуващ двубой между московчанина и някой измежду Холгер Руне и Таро Даниел.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов бе притиснат до ръба в Белград, но не допусна изненада на старта Диана Андреева
Теми:  
atp | андрей рубльов | белград | Иржи Лехечка | тенис турнир в белград

Коментари





Следвайте ни в Facebook