Ръководителят на ATP: Възнамеряваме да се върнем към обичайното точкуване

от в 14:54 на 16.01.2021
Мирела Николова

През 2020 г. пандемията от коронавирус обхвана целия свят, а тенисът не беше изключение. В началото на март всички турнири бяха преустановени и макар по-късно през годината състезанията да бяха подновени, до ден днешен нищо не е като преди.

В скорошно интервю ръководителят на ATP Андреа Гауденци говори за финансовите проблеми на турнирите и за функционирането на Тура през новия сезон:

"Пандемията продължава и дори и да искаме, не можем да планираме нищо в далечно бъдеще, затова ще актуализираме състезателния график веднъж на тримесечие. Мисля, че ваксината ще ни позволи да се върнем към нормалния си начин на живот до лятото, но все още имаме известни притеснения за безопасното протичане на надпреварите дотогава. Засега мога да кажа, че поне всички турнири, планирани до април, са потвърдени.

Разбира се, за никого не е тайна, че изминалата година беше тежка и във финансово отношение. Надпреварите, които се проведоха след паузата, претърпяха сериозни загуби и ако тези от Големия Шлем и категория Мастърс 1000 са в състояние да се справят с тях, то тези от по-ниските категории като ATP 250 имат проблеми с това."

Италианецът също така изрази оптимизъм относно новия сезон и връщането на обичайното точкуване за ранглистата:

"От март възнамеряваме отново точките за световната ранглиста да се определят по установения преди пандемията начин. Това обаче ще бъде възможно само ако успеем да проведем достатъчен брой турнири", завърши той.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ръководителят на ATP: Възнамеряваме да се върнем към обичайното точкуване Мирела Николова
Теми:  
atp

Коментари





Следвайте ни в Facebook