Рууд: Имам шанс да стана номер едно заради представянето ми в малките турнири

от в 13:02 на 10.09.2022
Калоян Соколов

Каспър Рууд е един от най-постоянните играчи през последните два сезона и непрекъснато се изкачва в подреждането. До неотдавна норвежецът не беше дори сред първите 50 на света, само че неговите постоянни изяви на червени кортове го изстреляха сред елита на световния тенис, а отскоро световният номер 6 подобри значително изявите си и на по-бързите настилки. Ясен пример в това отношение е тазгодишния US Open, на който Рууд вече е финалист и дори ще оглави ранглистата на ATP, ако вдигне първата си титла от Шлема, а ето какво каза самият състезател относно перспективата да заеме челното място в спорта:

"Имам шанс да стана номер едно, защото подхождам сериозно към всеки един мач. През този сезон съм много успешен на малките турнири, печелейки три трофея на ниво ATP 250. Ако си бях казал, че тези мачове нямат особено значение, защото скоро предстои надпревара в Големия шлем, то изобщо нямаше да бъда толкова високо в класацията. Обичам да участвам в състезанията от по-ниска категория, тъй като там трупам нужната практика и увереност, за да покажа оптималната си форма на най-голямата сцена.

Вероятно ще преразгледам програмата си от следващия сезон, имайки предвид последните ми успехи ми на "мейджър" ниво, които ми дават известна сигурност, че не е нужно да играя всяка седмица, ако искам да поддържам висок ранкинг. По-рано през сезона допуснах тежка загуба от Кирьос в Индиън Уелс и категорично играта ми на твърди кортове не беше на нужното ниво. Тогава изобщо не съм очаквал, че мога да се класирам за големи финали на тази настилка. Впоследствие обаче всичко се промени на Мастърса в Маями, където усещах топката много по-добре и достигнах до сблъсъка за титлата. Това ме накара сериозно да повярвам в собствените си възможности, а и останалите тенисисти започнаха да гледат по друг начин на мен, виждайки как не съм просто един клей кортър" - коментира скандинавецът, който няма нито един триумф дори на ATP 500 надпревара.

Източник: Sportskeeda

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд: Имам шанс да стана номер едно заради представянето ми в малките турнири Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | интервюта | каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook