Сагата "Уимбълдън": АТР разкри при какво условие ще бъдат върнати точките

от в 15:19 на 11.06.2022
Мирела Николова

Решението на Уимбълдън да забрани участието на всички руски и беларуски тенисисти в тазгодишното издание на турнира поради руската инвазия в Украйна, бе определено като крайно дискриминационен подход от най-големите тенис организации. Поради тази причина ATP, WTA и ITF обявиха, че няма да присъждат никакви точки на участниците в тазгодишната надпревара, като по този начин отнеха възможността от състезателите да защитават спечелените през миналия сезон точки. 

Това предизвика неодобрението на мнозина тенисисти, някои от които ще инкасират значителен спад в класацията. Все пак изглежда, че от АТР са готови да възвърнат точките на предстоящия Уимбълдън, в случай че турнирът допусне участието на руснаци и беларуси. Това заяви през вчерашния ден председателят на АТР Андреа Гауденци, а ето и какъв бе точният му коментар по една от най-обсъжданите теми в тениса:

"Причината, поради която премахнахме точките от Уимбълдън, е известна на всички - това е въпрос на справедливост в отговор на едностранно взетото решение от турнира, което ние считаме за неправилно. Подобно решение трябва да бъде взето съвместно с всичките седем големи тенис организации. 

Бихме били много щастливи да върнем точките на Уимбълдън, но това би се случило само ако бъде позволено да се включат руските и беларуските състезатели, които казаха, че имат желание да направят писмени изявления за това, че не подкрепят войната в Украйна, защото никой от тях няма полза от нея", обясни Гауденци. 

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сагата "Уимбълдън": АТР разкри при какво условие ще бъдат върнати точките Мирела Николова
Теми:  
atp | андреа гауденци | интервю | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook