Със серия от 16 поредни точки: Циципас тотално обезоръжи Иснър за успешен старт в Лос Кабос

от в 11:51 на 03.08.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас откри участието си на ATP 250 надпреварата в Лос Кабос с категорична победа над Джон Иснър. Топ поставеният не допусна нито един пробив и направи наглед немислимото, след като се отчете с един ас повече спрямо абсолютния рекордьор по този показател в историята на тениса ( 8 срещу 7). Освен това световният номер 5 спечели цели 65 процента от точките при вторите подавания на ветерана, като в крайна сметка триумфира с 6:2 6:4 и си осигури 1/4-финален сблъсък с Николас Джари, срещу когото загуби наскоро в Хале и има негативен баланс в преките срещи помежду им - 1:2.

Мачът се развиваше напълно равностойно в началните минути и бившият номер осем демонстрираше характерната си безкомпромисност на собствен начален удар, удържайки с лекота откриващите си две подавания. Изведнъж фаворитът започна да разчита с лекота сервисите на своя опонент и редовно съумяваше да го разминава. Гигантът пък просто нямаше резервен план, с който да промени развоя на мача и станахме свидетели на впечатляваща серия от страна на Циципас, тъй като 20 от следващите 21 разигравания завършиха в негова полза, а Иснър не взе нито точка повече на собствен сервис до края на сета.

Втората част се развиваше по абсолютно сходен начин, защото балканецът отново проби в петия гейм и изглеждаше, че е неизбежно да се стигне до удвояване на аванса му, но 16-кратният ATP шампион демонстрира характер и не позволи това да се случи. Всъщност американецът дори можеше да изравни резултата в последния възможен момент, само водачът в схемата изигра три поредни отлични точки и сложи точка на спора в срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Със серия от 16 поредни точки: Циципас тотално обезоръжи Иснър за успешен старт в Лос Кабос Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон иснър | лос кабос | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook