Себастиан Корда триумфира с първа ATP титла в своята кариера!

от в 17:46 на 29.05.2021
Владислав Риждов

20-годишният Себастиан Корда изигра перфектен мач срещу Марко Чекинато и завоюва първи трофей на ниво ATP на надпреварата от сериите 250 в Парма. Корда надделя с резултат 6:2 6:4 над представителя на домакините за час и 15 минути игра на корта.

Младият американец бе изключително солиден в цялата първа част и нито за момент не изпусна инициативата. Корда започна агресивно и диктуваше всяко едно от разиграванията. Световният номер 63 проби на два пъти подаването на италианския си съперник и затвори убедително първата част в своя полза, продължавайки серията си от девет поредни спечелени сета от началото на турнира.

Във втората част двамата бяха равностойни. Чекинато, подкрепян от публиката в Парма, успя да вдигне нивото си в началото на сета и оказваше съпротива на американския си противник. Корда обаче пласираше чудесни сервиси към бекхенда на италианеца, възползвайки се от колебливостта му в този удар. По този начин Корда успяваше да печели лесно свойте сервис геймове. В средата на частта Чекинато пое за момент инициативата и дори получи шанс за пробив, но го пропусна. В крайна сметка Корда реализира решителен брейк при 5:4 и сложи точка на спора, поздравявайки се с първа титла на ниво ATP.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Себастиан Корда триумфира с първа ATP титла в своята кариера! Владислав Риждов
Теми:  
марко чекинато | себастиан корда | турнир в парма | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook