Седма поредна победа за Беретини на трева; Чилич също намери място в трети кръг

от в 21:20 на 01.07.2021
Владислав Риждов

Матео Беретини продължава с категоричните си изяви на трева. Италианецът не даде сет на "щастливия губещ" Ботик Ван Де Зандшулп - 6:3 6:4 7:6(4) и се класира за третия кръг на Уимбълдън.

Първата част бе спечелена трудно от шампиона на надпреварата в Куинс. До 2:2 двамата бяха убедителни на собствен сервис, ала след това се появиха проблемите за световния №9. Беретини трябваше да се справя с добрата игра на Ван Де Зандшулп, който се добра до четири шанса да пробие италинеца в хода на сета. Беретини обаче преодоля миникризата, в която бе изпаднал и отново се върна към обичайния си ритъм, за да спечели четири от последните пет гейма, с което затвори и първата част в своя полза. Вторият сет бе изцяло под контрола на седмия в схемата. Въпреки че отново показа колебания при сервис, Беретини компенсира с добра игра на ретур, която му донесе важен брейк в края на частта. Пробивът се оказа напълно достатъчен и така фаворитът в двубоя се доближи само на сет от победата.

Третата част премина равностойно, ала и в нея Беретини бе поставен в трудна ситуация. При 4:3 в своя полза, Ван Де Зандшулп си осигури три точки за пробив, но за съжаление не се възползва от възможностите си и Беретини изравни резултата. Впоследствие, когато сервираше за 6:6, световният №9 изостана в гейма с 15:40, но отново се справи с напрежението и не допусна да загуби сета. В тайбрека двамата се движеха точка за точка, но италианецът остана солиден във важните моменти и се поздрави със седмата си победа на трева за сезона.

Марин Чилич продължава с отличните си изяви през последните седмици, след като се наложи в двубоя си от трети кръг срещу Бенжамин Бонзи. Хърватинът срещна съпротива от страна на опонента си, но се оказа по-стабилният от двамата в решителните мигове и триумфира с крайната победа - 6:4 3:6 6:3 7:6(5), като така си осигури среща с втория поставен Даниил Медведев.

В първия сет инициативата бе на страната на високия хърватин. Чилич наложи агресивния си стил на игра и достигна до четири шанса за брейк в хода на сета, ала не успя да се възползва от открилите му се възможности. Все пак световният №37 взе своето и в деветия гейм пречупи подаването на съперника си, а след това на собствен сервис реши развръзката в частта. Във втория сет квалификантът вдигна нивото си на представяне и това бързо даде резултат. Бонзи бе по-постоянният от двамата на корта, докато в играта на съперника му преобладаваха непредизвиканите грешки. Французинът реализира пробив и поведе с 4:2, а до края изравни комфортно общия резултат.

Чилич получи подем в играта си в началото на третата част и отново наложи доминация върху опонента си. Той не даде никакви шансове на Бонзи и задържа единствения пробив, до който достигна, за да излезе за втори път напред в резултата. Четвъртият сет се разви напълно равностойно, като единствените брейкболи дойдоха в третия гейм, но те бързо бяха неутрализирани от французина. Паритетът в геймовете се запази до края, което наложи изиграването на решителен тайбрек. В него двамата състезатели бяха далеч от най-доброто си ниво на начален удар и станахме свидетели на редица минипробиви, но в крайна сметка Чилич бе този, който успя да измъкне успеха в дългия гейм, а с това и да спечели срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Седма поредна победа за Беретини на трева; Чилич също намери място в трети кръг Владислав Риждов
Теми:  
atp | марин чилич | матео беретини | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook