Серията е жива: Медведев беше на гейм от отпадането, но пречупи Зверев в 3-часова драма

от в 23:25 на 14.03.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев се въвлече в нова драма на Мастърса в Индиън Уелс и беше на само един гейм от поражението срещу Александър Зверев. Германецът е доказал във времето, че е един от най-неудобните съперници на бившия номер едно и беше напът да запише седмата си победа от общо 13 сблъсъка с руснака, само че московчанинът намери сили да осъществи впечатляващ обрат и така удължи серията си на 16 поредни успеха - 6:7(5) 7:6(5) 7:5. По този начин Медведев за пръв път в своята кариера пордължи към четвъртфиналната фаза на състезанието, в която ще премери сили с 23-тия поставен Алехандро Давидович Фокина.

Срещата започна с отчетливо предимство на Саша, чийто начален удар работеше отлично и му даваше възможност да поема контрол над последвалите разигравания. Нещата при московчанина бяха на абсолютно обратния полюс, като двойните грешки изобилстваха в играта му и заслужено Зверев пръв реализира пробив в мача. Отговорът на фаворита беше мигновен и станахме свидетели на характерните за него страхотни контраатаки, при които нямаше никакъв шанс за противодействие от другата страна на мрежата и равенството беше възстановено за 3:3.

Последваха равностойни минути, а нито един от двамата състезатели не смееше да рискува и почти всяка една точка съдържаше над 10 удара в себе си и обикновено завършваше с нечия непредизвикана грешка. Въпреки сравнително ниското качество на игра, то драмата не спря да бъде налице и се стигна до тайбрек, където Зверев показа по-стабилен тенис и заслужено поведе в отделните сетове.

Германецът можеше да се откъсне решително в резултата през дебютните минути на втората част, но два пъти поред пропиля аванс от 0:40 на ретур, за което вина имаше и невероятното сервиране на неговия опонент. Ситуацията на Медведев се утежни още повече след края на петия гейм, тъй като изкълчи глезена си и впоследствие определено не изглеждаше уверен в движението си по корта. Постепенно обаче болката напусна тялото на бившия номер едно и той се завърна към безгрешния си ритъм на игра, с който спечели три последователни трофея. Петият поставен до последно поддържаше крехкия си аванс и докара нещата до втори тайбрек, а там не даде никакви шансове на своя съперник и изравни общия резултат в двубоя.

Медведев вдигна още повече равнището в решителния сет и не се нуждаеше от много време, за да съумее да отмъкне противниковото подаване и оттам насетне пое контрола над мача. Зверев се върна към отличното си ниво на сервиране, ала вече му беше много трудно да пробие отбраната на бившия шампион от US Open, който скоро след това си осигури правото да сервира за победата. Обратите не се изчерпаха дотук, защото Саша отрази мачбол и получи началния удар в опит да поведе с 6:5. Тогава нервите на златния медалист от Токио не издържаха и той беше пробит след двойна грешка, а този път световният номер 6 не допусна колебания и се поздрави с финалния триумф в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията е жива: Медведев беше на гейм от отпадането, но пречупи Зверев в 3-часова драма Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook