Шампионът в Сантяго срази Зверев и ще спори с Григор Димитров на финала в Женева!

от в 19:57 на 26.05.2023
Калоян Соколов

Николас Джари ще е съперникът на Григор Димитров във финала на ATP 250 турнира в Женева. Двуметровият чилиец е под пара от началото на клей сезона и записа нова изключително престижна победа, надигравайки бившия шампион Александър Зверев - 7:6(3) 6:3.

Припомняме ви, че вчера чилиецът окачи скалпа на двукратния първенец Каспър Рууд, който никога преди не беше губил мач на швейцарска земя. Всъщност Джари взе своя реванш от бившия номер две за поражението във финала на същата надпревара от 2019-та година, когато олимпийският шампион надви именно южноамериканеца, след като отрази няколко мачбола в тайбрека на решителния сет.

Световният номер 54 отпусна само една точка за пробив на именития си съперник и го надигра по всички показатели, доминирайки изцяло с помощта на мощния си начален удар и изключително остър форхенд. Гигантът изцяло ръководеше разиграванията и впечатли с една симбиоза между много агресивен и същевременно стабилен тенис.

Тазгодишният шампион в Сантяго досега се е изправял само веднъж срещу първата ни ракета, като чилиецът печели след тайбрек в третия сет при тогавашната им битка от втория кръг в Барселона през 2019-та година. Джари е същински клей специалист, който е спечелил и 2-те си ATP титли на червена настилка, а освен това може да се похвали с още 8 завоювани трофея върху землена настилка на ниво Чаланджър.

Любопитна подробност, е че той даде положителна допинг проба в края на 2019-та година и впоследствие загуби всичките си точки в световната ранглиста, но се завърна след едногодишно наказание и в момента категорично е във формата на живота си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът в Сантяго срази Зверев и ще спори с Григор Димитров на финала в Женева! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | женева | Николас Джари | Обзори | сантяго

Коментари





Следвайте ни в Facebook