Шаповалов не допусна изненада и ще спори с Весели за място на финала в Дубай!

от в 21:28 на 24.02.2022
Диана Андреева

Рутинна победа в последователни сетове класира Денис Шаповалов сред последните четирима на  Dubai Open 2022. Световният номер 14 показа висококачествен тенис и напълно заслужено надделя със 7:6(4) 6:3 над квалификанта Ричард Беранкис, за да продължи към следващия етап от надпреварата. В спор за място във финала Шаповалов предстои да премери сили с изненадата на събитието Иржи Весели, който по-рано днес шокира Новак Джокович и му нанесе първо поражение за сезон 2022. 

Откриващия сет бе напълно доминиран от сервиращите, които комфортно преминаваха през подаванията си. Шаповалов често вкарваше в действие своя феноменален бекхенд с една ръка, но неговият опонент намираше винаги решение на мощните атаки и успяваше да отговори на своя противник, което балансираше силите на корта и запази паритета до самия край, закономерно довело до тайбрек. 

В решаващия дълъг гейм зрителите по трибуните в Дубай имаха възможност да наблюдават първокласен тенис. Двамата състезатели показваха най-добрата страна от играта си и интригата се запази до самия край, когато Шаповалов впечатли с ретур по диагонала и успя да реализира решаващ пробив за 6:4, като така не след дълго откри общия резултат на сметката си. 

Втората част се разви далеч по-категорично. Този път Беранкис дори за момент не взе инициативата в свои ръце. Представителят на Литва не успяваше да смогне на високото темпо на игра и не намираше начини да се противопостави на агресивния тенис от страна на Шаповалов. Фаворитът успя да пробие на два пъти - в третия и деветия гейм, за да може след точно 90 минути да вдигне победоносно ръце. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов не допусна изненада и ще спори с Весели за място на финала в Дубай! Диана Андреева
Теми:  
атп дубай | денис шаповалов | Обзори | ричард беранкис | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook