Шоуто е гарантирано: Григор Димитров ще открие участието си в Рим с мач срещу Вавринка!

от в 14:52 на 10.05.2023
Мартин Петков

Сезонът на клей за Григор Димитров не се развива по искания от всички ни начин, след като най-добрият ни тенисист все още не е записвал две победи в един турнир на червени кортове. Малшансът, който сполетя първата ни ракета при изтеглянето на жребиите за Мастърсите в Мадрид и Рим, също не е за подценяване, след като в испанската столица бившият номер три трябваше още във втория си мач в състезанието да премери сили с бъдещия носител на трофея Карлос Алкарас, докато случилото се повтори през настоящата седмица във Вечния град, където схемата дори изглежда още по-трудна за нашето момче.

Според предварителните прогнози за сблъсъците между поставените тенисисти в третия кръг на надпреварата, то Гришо ще трябва да се изправи в пряк дуел срещу защитаващия шампион Новак Джокович, който се завръща от двуседмично отсъствие от Тура, ала за да се стигне до такъв мач, то българинът първо трябва да преодолее друг носител на "мейджър" трофеи. Става дума за финалиста от 2008-а година в Рим, а именно Стан Вавринка, който през днешния ден в откриващия кръг на турнира се разправи с Иля Ивашка след час и 16 минути на корта, засвидетелствайки неоспоримата си класа, макар и вече да е 38-годишен, след като го подчини с 6:2 6:4.

С успеха си швейцарецът подпечата зрелището между себе си и Димитров във втория етап на състезанието, където ни предстои да станем свидетели на епизод 13 в съперничеството на двамата майстори на бекхенда с една ръка, като към момента Стан има превес със 7:5 победи. Ветеранът с резултатите си напоследък сериозно напомня за величието си в Тура отпреди по-малко от цяло десетилетие, когато съумя да завоюва трофеите на Аустрелиън Оупън, Ролан Гарос и US Open, достигайки до върховата си 3-та позиция в световната ранглиста.

Интересното е, че въпреки всичките им 12 мача досега, то последният сблъсък между Григор и ветерана датира от началото на 2020-а година, когато хасковлията надделя на турнира в Акапулко, като друга подробност е, че едва четири от двубоите им са на клей, каквото е и настилката във Вечния град. На червени кортове балансът на победите е равен, като всекиго от двамата бивши номер три има по два успеха на сметката си, което допълнително прави предстоящия двубой наглед труден за определяне на фаворит, а ние единствено можем да си пожелаем да видим най-доброто лице на Григор Димитров, който да постигне своя шести триумф над носителя на 16 АТР титли, заемащ към момента позицията на световен номер 84.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто е гарантирано: Григор Димитров ще открие участието си в Рим с мач срещу Вавринка! Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | рим | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook