Щастлив губещ върза геврек на Де Минор и го отстрани още на старта в Париж

от в 08:56 на 03.11.2021
Диана Андреева

Алекс де Минор се намира в неприятен момент от своята кариера през последните няколко месеца. Австралиецът все по-често допуска поражения още на старта, а играта му е прекалено непостоянна и последното му по-силно представяне дойде през юни в Ийстбърн, където той стана шампион.
През вчерашния ден Де Минор допусна поредното разочароващо поражение, като този път бе надигран от влезлия в основната схема като щастлив губещ Алексей Попирин. Първоначално Де Минор трябваше да премери сили с Лойд Харис, но след отказването на южноафриканския състезател, Поририн зае мястото му. Но Алексей бе повече от безкомпромисен и отстъпи едва три гейма на своя сънародник в хода на мача, надделявайки с 6:0 6:3 за едва 56 минути игра.

Откриващият сет се разви повече от неприятно за Де Минор. Неточностите от ракетата му нямаха край, а ефективността му на първи сервис бе едва 50%. Поририн също не показваше тенис на впечатляващо ниво, но струмейки се единствено да вкарва топката в очертанията на полето, световният номер 71 с лекота затвори частта на сметката си без да отстъпва нито един гейм.

Поририн продължи да доминира след почивката и удължи убедителната си серия, откъсвайки се с 2:0 в резултата. От там обаче последва нечоаквана мобилизация на Де Минор, който за първи път в срещата изравни в геймовете - 3:3. Последва обаче нов спад в концентрацията на по-високо класирания. Той не съумя да спечели нито гейм повече и така напусна Rolex Paris Masters 2021.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щастлив губещ върза геврек на Де Минор и го отстрани още на старта в Париж Диана Андреева
Теми:  
алекс де минор | алексей попирин | Париж - Берси | париж мастърс | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook