Швьонтек прелетя към третия кръг в Индиън Уелс, Свитолина също стартира с чист успех

от в 22:20 на 08.10.2021
Мирела Николова

Ига Швьонтек бе безупречна в първия си двубой на тазгодишния Мастърс в Индиън Уелс и се класира за третия етап на турнира след повече от категорична победа над Петра Мартич. Полякинята пое контрола върху събитията на корта още от самото начало и не го изпусна до самия край, като в хода на срещата отпусна едва 4 гейма на своята противничка, за да затвори мача в своя полза след 6:1 6:3. Така втората поставена си уреди място в трети кръг, където ще премери сили с Вероника Кудерметова.

Двубоят стартира с изявено преимущество на страната на Швьонтек, която успяваше да наложи пълна доминация. Неточностите от ракетата на Мартич валяха една след друга и скоропостижно световната №4 се сдоби със солидна преднина от два пробива и 5:0. Тя дори имаше 3 възможности да пробие за трети път, ала точно тогава хърватката показа характер и отърва "геврека", но това далеч не бе достатъчно, за да се промени развръзката на сета, който гейм по-късно излетя в сметката на Ига. Тя продължи да налага своето темпо на игра и във втората част, когато поведе с два ранни пробива, и макар Мартич да показваше признаци на съживяване, по-нискоранкираната състезателка не успя да спре устрема на Швьонтек към крайната победа.

Още една от фаворитките в Калифорния в лицето на Елина Свитолина откри с двусетов успех кампанията си през тази година. Украинката демонстрира класата си срещу световната №52 Тереза Мартинцова и съвсем заслужено си осигури място в третия кръг на надпреварата след 6:2 7:5, където я очаква сблъсък със Сорана Кърстя.

Седмата в света навлезе изключително уверено в срещата, а нещата за нея нямаше как да се развият по-добре, след като си изгради ранен аванс от 2 пробива и 4:0. Тя не изпита никакви колебания в нито едно от подаванията си и бавно и методично достигна до успеха в сета. Във втората част отново представителката на Украйна бе тази, която първа реализира брейк, ала този път тя не съумя да затвърди преднината си и последва незабавен рибрейк. Сценарият се повтори и в седмия и осмия гейм, преди да се стигне до пробива за 6:5 на сметката на Свитолина, който се оказа и решителен за изхода на мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек прелетя към третия кръг в Индиън Уелс, Свитолина също стартира с чист успех Мирела Николова
Теми:  
wta | елина свитолина | ига швьонтек | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook